Αρχική Ελλάδα Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις ενέργειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Λαμίας έδωσε η δικηγόρος του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Lifo, η Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε ότι ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας και την 11η απεργίας δίψας, «συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης».

Όσον αφορά σε πληροφορίες ότι ο πελάτης της δέχθηκε να γίνουν και άλλες ιατρικές ενέργειες, η δικηγόρος δήλωσε ότι «δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, «ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στη ΜΕΘ, σήμερα 5 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».