Αρχική Υπουργεία Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Αν δεν προχωρήσει η Συνταγματική αναθεώρηση η συμφωνία τελειώνει

Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Αν δεν προχωρήσει η Συνταγματική αναθεώρηση η συμφωνία τελειώνει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Παρά τα όσα λέγονται, η πλειοψηφία καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ενώ υποστήριξε πως αν δεν προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, θα τελειώνει η συμφωνία.

Μιλώντας στον ANT1, σημείωσε πως κάθε αλλαγή δημιουργεί ανασφάλεια και ερωτήματα. Ερωτηθείς για τον λόγο που η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα όπως η γειτονική χώρα, ο κ. Κοτζιάς, υπογράμμισε πως η ΠΓΔΜ θα κάνει δημοψήφισμα για να διευκολυνθούν οι συνταγματικές αλλαγές. «Εμείς δεν αλλάζουμε το Σύνταγμά μας, ούτε το όνομα της χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε πως όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο θα «περάσει». Μάλιστα θέλοντας να δικαιολογήσει την εκτίμησή του, σημείωσε με νόημα πως ο Σταύρος . Θεοδωράκης έχει πει ότι θα την στηρίξει.

Για τις αντιδράσεις του κόσμου, σημείωσε πως υπάρχει κόσμος που εκφράζει την αγωνία του και ένας κόσμος ακροδεξιός που λειτουργεί σαν τάγματα εφόδου.

Αναφορικά με τη γλώσσα, σημείωσε πως «βρήκα τετετελεσμένα με τη «Μακεδονική γλώσσα» και έβαλα ως διευκρίνηση ότι δεν έχει καμία σχέση με την κληρονομιά της Ελλάδας».