Τέσσερις επί πλέον θάλαμοι αρνητικής πίεσης διαμορφώθηκαν και είναι διαθέσιμοι στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού. Συνολικά από σήμερα το νοσοκομείο, που αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, διαθέτει σε πλήρη ετοιμότητα πέντε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

H αρνητική πίεση σε έναν θάλαμο-δωμάτιο εμποδίζει την έξοδο του αέρα από την πόρτα και από τον εξαερισμό.

Είναι πλήρως απομονωμένος και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι οι γιατροί ότι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν θα «ξεφύγει» μέσα στο νοσοκομείο όπως ο κορονοϊός. Όλοι αυτοί οι θάλαμοι διαθέτουν δική τους τουαλέτα, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των ύποπτων κρουσμάτων σε αυτούς (από πού θα διέλθουν οι ασθενείς, σε ποια ασανσέρ θα μπουν κ.λπ.). Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι μοιάζουν κατά πολύ με τους θαλάμους των ΜΕΘ, διαθέτουν εξοπλισμό για διασωληνώσεις και μόνιτορ, που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών.

Παράλληλα το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου με επείγουσες αγορές προχώρησε στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και απολυμαντικών για την προστασία από τον κορονοϊό και εφοδιάστηκε άμεσα με 16.000 μη αποστειρωμένες μπλούζες μιας χρήσης, 1.000 μάσκες υψηλής προστασίας με βαλβίδες, 50.000 χειρουργικές μάσκες 2.000 αδιαπέραστες ποδιές και 20.000 καπέλα χειρουργείου. Όλες οι προμήθειες γίνονται στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ακυρώνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όλες οι τελετές απονομής πτυχίων στους απόφοιτους των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, που είχαν προγραμματισθεί για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Η απόφαση ελήφθη από το Πρυτανικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στον Βόλο και έπειτα από τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κορονοϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ