Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Προβληματίζουν οι ασθενείς που αρνούνται εμβόλιο και διασωλήνωση

Κορονοϊός: Προβληματίζουν οι ασθενείς που αρνούνται εμβόλιο και διασωλήνωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κορονοϊός

Μεγάλο προβληματισμό σε υγειονομικούς προκαλούν αρνητές του εμβολιασμού, οι οποίοι σε καθημερινή βάση αυξάνονται χωρίς να δέχονται να διασωληνωθούν με αποτέλεσμα να φτάνουν ακόμη και στο θάνατο.

Συγκεκριμένα, στη Ρόδο 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού, «έφυγε» από κορωνοϊό έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν ήταν εμβολιασμένη, ωστόσο παρά το χαμηλό οξυγόνο, αρνήθηκε να διασωληνωθεί.

Λίγες ημέρες πριν, στο Θριάσιο νοσοκομείο, αρνητές του κορωνοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές, με την απαίτηση να μη διακομιστεί 48χρονη ασθενής σε άλλο νοσοκομείο. Ανάμεσα τους και συγγενής της.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα και στον Ευαγγελισμό όταν ασθενείς και συγγενείς δεν επέτρεψαν στους γιατρούς να διασωληνώσει ασθενή.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο 54χρονης που αρνούνταν να διασωληνωθεί, άλλη μια γυναίκα χθες, 75χρονών στο ίδιο νοσοκομείο δεν δέχθηκε τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

«Και η οικογένεια και η ασθενής δε δεχόταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς να προχωρήσουν κανονικά στην παροχή μηχανικής υποστήριξης» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μ. Παγώνη.

Την ίδια ώρα γιατροί στο Mega ανέφεραν ότι τα περιστατικά αρνητών εμβολιασμού και διασωλήνωσης αυξάνονται καθημερινά, με τον καθηγητή Στέλιο Λουκίδη να σημειώνει ότι όσες φορές κι αν του τύχουν τέτοια περιστατικά θα προχωρήσει σε διασωλήνωση, προκειμένου να σωθεί η ανθρώπινη ζωή.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση: Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια».

Να σημειωθεί, ότι οι γιατροί αναφέρουν πως η διασωλήνωση είναι ο μόνος ουσιαστικός δρόμος για να σωθεί μια ζωή, όταν το οξυγόνο πέσει κάτω από το 75% με βάση και τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα του κάθε οργανισμού.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη βούληση του ασθενούς, αλλά είναι φοβερό για εμάς να λένε ότι αρνούνται να διασωληνωθούν» τόνισε στον Alpha η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.