Αρχική Διεθνή Κορωνοϊός: «Ο Τραμπ να μπει σε καραντίνα 14 ημερών εφόσον νόσησε ο...

Κορωνοϊός: «Ο Τραμπ να μπει σε καραντίνα 14 ημερών εφόσον νόσησε ο μπάτλερ του»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Είχα πολύ λίγη προσωπική επαφή με αυτόν τον κύριο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στο μπάτλερ του που βρέθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό προκαλώντας αναμπουμπούλα στον Λευκό Οίκο.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα, ο Τραμπ τόνισε ότι καθημερινά ο ίδιος όπως και η ομάδα του θα υποβάλλονται σε τεστ για τον ιό.

Το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι οι δύο άντρες είχαν ελάχιστη επαφή είναι απίθανο. Τα καθήκοντα του μπάτλερ είναι να σερβίρει τα γεύματα του Τραμπ και πολλές φορές να ταξιδεύει μαζί του, σπεύδουν να επισημάνουν πολιτικοί αναλυτές.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, τόνισε ότι αυτός και ο Τραμπ δεν θα μπουν σε καραντίνα επειδή είναι «βασικοί» εργαζόμενοι».

Ωστόσο, ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθηγητής Σάιρους Σάχπαρ δήλωσε στο CNN ότι εφόσον ο μπάτλερ του προέδρου βρέθηκε θετικός στη νόσο, ο Τραμπ θα πρέπει να μπει άμεσα σε «καραντίνα» επί 14 ημέρες.

Πάντως στον Λευκό Οίκο επικρατεί αναστάτωση αφού ο προσωπικός μπάτλερ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα είπε πως ένα από τα μέλη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που υπηρετεί ως ένας από τους προσωπικούς βοηθούς του Αμερικανού προέδρου διαγνώστηκε με νόσο Covid- 19.

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου ότι ένας αξιωματούχος του Στρατού που εργάζεται στον Λευκό Οίκο διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό και παραμένουν καλά στην υγεία τους» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.