Αρχική Περιφέρειες Κόντρα Πολάκη-Σγουρού – Τι απάντησε ο Αντιπεριφειάρχης

Κόντρα Πολάκη-Σγουρού – Τι απάντησε ο Αντιπεριφειάρχης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook απάντησε ο Γιάννης Σγουρός σε ανάρτηση με υπονοούμενα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει 40,6 εκ. € για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής.  

Η απάντηση του Γιάννη Σγουρού έχει ως εξής :

«Με πληροφόρησαν για μία ανάρτηση όλο υπονοούμενα  του κ. Πολάκη σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δώσει 40,6 εκ. € στα νοσοκομεία της Αττικής. Θα μπορούσε ο κ. Πολάκης να μας πει τι και ποιους ακριβώς εννοεί με τη φράση του «έτσι είναι άμα δεν τα τρως με κολλητούς και τζάκια της διαπλοκής»;
Να του θυμίσω ότι εμείς νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά στην Περιφέρεια Αττικής και αφήσαμε πλεόνασμα 350 εκ. €  και όχι χρέη.
Αφήσαμε πάνω από 1.000 έργα υποδομών. Αυξήσαμε την απορρόφηση του ΠΕΠ στη θητεία μας κατά 400 %.  Και πάντα έλεγα ότι το έργο που έγινε, ανήκει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στον θεσμό και στους πολίτες.
Τώρα; Τώρα τα ήθη άλλαξαν. Και κανένα σοβαρό έργο δεν γίνεται και ο θεσμός μπαίνει στο περιθώριο αφού, δυστυχώς, αντί η διοίκηση να προτάξει την ευρεία συναίνεση που επετεύχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προτίμησε να στήσει κομματικούς πανηγυρικούς. Και μετά μιλάνε για αυτοδιοίκηση και ετεροδιοίκηση.

Όσο για τις ευχαριστίες του κ. Πολάκη στην κα Δούρου ότι τάχα είχε  την “ιδέα” να δοθούν λεφτά στα νοσοκομεία, τον πληροφορώ, ότι τζάμπα τα συχαρίκια. Αν τον είχαν ενημερώσει για όσα ειπώθηκαν στην 39η Συνεδρίαση (15-12-2016) του Περιφερειακού Συμβουλίου θα έβλεπε ότι η πρόταση είχε κατατεθεί από εμένα προσωπικά και όχι από την κα Περιφερειάρχη. Επισυνάπτω και μέρος των πρακτικών για του λόγου το αληθές.

Αν αυτά είναι τα νέα ήθη της πολιτικής, εγώ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω. Προτιμώ να τα βλέπω από … “Μακρόν”».

Απόσπασμα από τα Πρακτικά της 39ης Συνεδρίασης-15-12-2016 (Θέμα 7ο – σελ. 018905) όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων μέρους του έργου που είχαμε κάνει για τη δημόσια υγεία:

Γ. Σγουρός :… Γιατί δεν γίνεται μία προγραμματική με το Υπουργείο Υγείας για τα 25 Νοσοκομεία της Αττικής, όπου θα καλύψουν στο 100% τις αδυναμίες σε αυτές τις παρούσες συνθήκες κρίσεις που υπάρχουν ώστε κάποια άλλα έργα, που είναι δευτερεύοντα, η υγεία να έρθει πρώτη, που δεν έχουν στα Νοσοκομεία τα απαραίτητα; Και δεν λέω για αναλώσιμα υλικά. Μιλάω για μηχανήματα. Η προηγούμενη Διοίκηση, η απερχόμενη Διοίκηση, που ορισμένοι από εσάς θέλετε να τη λέτε, αγόρασε και το μαγνήτη μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε έργο στο Ευαγγελισμό, έκανε στο έργο στο Παίδων Αγίας Σοφίας Κυριακού,  έκανε σε άλλα Νοσοκομεία, ουσιαστικές παροχές για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα της υγείας..”