Αρχική Περιφέρειες Σγουρός: Πιο επικίνδυνη από τα ρέματα, η άγνοια Πατούλη για τα αντιπλημμυρικά

Σγουρός: Πιο επικίνδυνη από τα ρέματα, η άγνοια Πατούλη για τα αντιπλημμυρικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δική του απάντηση στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη έδωσε ο επίσης υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, αφού ο κ. Πατούλης τον κατηγόρησε λέγοντας πως «δεν έχει κάνει τίποτα για τα ρέματα εδώ και πολλά χρόνια». Η ανακοίνωση το κ. Σγουρού αναφέρει τα εξής:

Η ανακοίνωση του κ. Πατούλη με την οποία κατηγορεί τον Γιάννη Σγουρό ότι «δεν έχει κάνει τίποτα για τα ρέματα εδώ και πολλά χρόνια» επιβεβαιώνει αυτό που όλοι έχουν καταλάβει, την εξαιρετικά δηλαδή επικίνδυνη άγνοιά του, γενικότερα στα θέματα της Περιφέρειας και ειδικότερα στα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Τον πληροφορούμε μπας και σταματήσει να υποπίπτει από γκάφα σε γκάφα ότι :

Πριν το 2011 η αρμοδιότητα για τα ρέματα ανήκε στο κεντρικό κράτος. Στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας περιήλθε με τον Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). Επομένως η σχέση του Νομάρχη Αθηνών (2003-2010) με τα ρέματα είναι όση του φάντη με το ρετσινόλαδο.
Μετά το 2011, μέρος της αρμοδιότητας περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια όχι όμως στο σύνολό της. Τα μεγάλα ρέματα παρέμειναν στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενώ τον τελικό λόγο για κάθε αντιπλημμυρικό έργο έχει η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή του Υπουργείου.
Συνεπώς το αίτημά μας να περιέλθει το σύνολο της αρμοδιότητας από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση για όλα τα ρέματα της Αττικής, μαζί με τους πόρους από την κεντρική διοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια είναι εύλογο και υπηρετεί την ανάγκη ο πολίτης να γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος, για ποιο πράγμα σε αυτή την χώρα και κυρίως ώστε να υπάρξει επαρκής αντιπλημμυρική θωράκιση στην Αττική.
Εδώ όμως τίθεται και σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας. Ο κ. Πατούλης θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του για τα ρέματα.

Ξεχνάει ότι επί 12 χρόνια δήμαρχος δεν κατάφερε να δώσει λύση στο ένα επικίνδυνο ρέμα στο Μαρούσι, το ρέμα Σαπφούς.

Τα αποτελέσματα της αδράνειάς του τα βίωσαν στο πετσί τους οι πολίτες το περασμένο καλοκαίρι και οι εικόνες καταστροφής ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ας σταματήσει επομένως τις ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου κι ας κοιτάξει να ενημερωθεί για τα της Περιφέρειας.

Διότι η άγνοιά του για τα αντιπλημμυρικά είναι τελικά πιο επικίνδυνη και από τα ίδια τα ρέματα.