Αρχική Υγεία «Κόκκινη» η Αττική – Ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια

«Κόκκινη» η Αττική – Ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Αττική οδήγησε στον χαρακτηρισμό της Περιφερειακής Ενότητας ως «κόκκινη» και για τον λόγο αυτό από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, επαναλειτουργούν -με φυσική παρουσία- μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, σύμφωνα με τη  Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, εκτιμάται ότι υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ στο 43% ανέρχεται η πληρότητα απλών κλινών κορωνοϊού στην Αττική και στο 61% η πληρότητας στις ΜΕΘ-COVID.

Το πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοινώνουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click in shop.

Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη.