Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κέα: Μόνο με έναν γιατρό λειτουργεί το Κέντρο Υγείας του νησιού

Η Δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου εξηγεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του νησιού χωρίς γιατρούς. Μόλις τελείωσε η θερινή περίοδος, στο νησί έχει μείνει μόνο ένας γιατρός ο οποίος δεν είναι αρκετός για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των κατακοίκων.

Όπως η ίδια επισημαίνει στο protothema.gr η διακομιδή των ασθενών γίνεται με μεγάλη δυσκολία καθώς τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να γίνει η διακομιδή μιας γυναίκας με εγκαύματα στο σώμα της σε νοσοκομείο της Αθήνας και δεν ήταν εφικτό αφού ήταν βράδυ και δεν μπορούσε να πάει πλωτό μέσο για να την παραλάβει.

«Εμείς δεν έχουμε κέντρο υγείας, λέγεται πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο το οποίο σημαίνει ένα ενισχυμένο αγροτικό ιατρείο. Το καλοκαίρι είχαμε πέντε γιατρούς κι όλα πήγαν πολύ καλά. Μόλις τελείωσε η θερινή περίοδος μείναμε με μια γιατρό και για να καλύψουμε τα κενά, αποσπασματικά έρχεται ένας ακόμα άνθρωπος κάθε δέκα μέρες. Το πρόβλημά μας είναι τεράστιο διότι είμαστε 2.500 κάτοικοι. Εκτός από τους 2.500 μόνιμους κατοίκους έχουμε αρκετά άτομα τα οποία λόγω του κορωνοϊού επέλεξαν μετά το καλοκαίρι να μείνουν εδώ και είναι άτομα τα οποία έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες στο νησί. Η υποστελέχωση η οποία έχουμε είναι δραματική γιατί δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να αισθανθούμε ασφάλεια για ένα και μοναδικό λόγο.Σε περίπτωση ατυχήματος ή μεγάλου προβλήματος υγείας ενός συμπολίτη μας, ο γιατρός πρέπει να τον συνοδέψει στη διακομιδή, αν βέβαια έρθει ένα ελικόπτερο ή ένα πλωτό. Τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους ασθενείς; Σε αυτή την περίπτωση θε πρέπει να επιλέξουμε τον ασθενή ο οποίος έχει το πιο μεγάλο πρόβλημα;» λέει η κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου και προσθέτει:

«Πριν λίγες μέρες μια γυναίκα είχε ένα ατύχημα, κάηκε και είχε εγκαύματα στο σώμα της. Ο αγροτικός γιατρός του νησιού ζήτησε να έρθει ένα πλωτό να την πάρει για να την μεταφέρει στην Αθήνα. Δυστυχώς, επειδή ήταν βράδυ, ήταν δύσκολο να έρθει πλωτό μέσο στο νησί για να παραλάβει τη γυναίκα και μάλιστα, αυτό που μας είπαν ήταν: «Δεν πρόκειται να πεθάνει, η γυναίκα».Η ασθενής είναι καλά στην υγεία της αλλά το θέμα είναι ότι ο ασθενής ταλαιπωρείται, γίνονται οι διακομιδές στο νησί αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Υπέυθυνοι για τις προσλήψεις ιατρών είναι μόνο το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Έχουμε στείλει ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου, έχω στείλει δικές μου αρκετές επιστολές , παράπονα και καταγγελίες από πολίτες αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, ακόμα. Εμείς δίνουμε ένα σπίτι για να μείνει ο γιατρός που θα έρθει έδω και κάποια χρήματα κάθε μήνα. Στο σύνολο, ετησίως είναι περίπου 6.000 ευρώ το χρόνο στον κάθε ειδικευμένο γιατρό και παιδίατρο»καταλήγει η κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου.

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Χαλκίδα: Η δράση του κυκλώματος των εφοριακών και οι εκβιασμοί επιχειρηματιών

Μια καταγγελία που έγινε εις βάρος δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας, ήταν η αιτία για την σύλληψη του κυκλώματος των εφοριακών που έκαναν εκβιασμούς...

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον καιρό – Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια θα ζήσουμε φέτος

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, για την εξέλιξη της θερμοκρασίας, το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη, μιλώντας για ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των...

Λαμία: Από σπάνια λοίμωξη προήλθε ο θάνατος της 80χρονης μία εβδομάδα μετά από χτύπημα από τράγο

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, η άτυχη 80χρονη πάλευε για τη ζωή της, μετά το ατύχημα που της συνέβη, όταν την χτύπησε ένας τράγο στη...

Ταξί: Παράταση στα οχήματα που έχουν συμπληρώσει το όριο απόσυρσης – Οι προϋποθέσεις

Παράταση κυκλοφορίας των παλαιών ταξί που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας απόσυρσης, δίνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα επιβατηγά δημοσίας χρήσης οχήματα Ταξί...