Αρχική Πολιτική Μπακογιάννης: Καζάνι που βράζει λόγω πανδημίας η Αθήνα – Μάχη του Δήμου...

Μπακογιάννης: Καζάνι που βράζει λόγω πανδημίας η Αθήνα – Μάχη του Δήμου για τη δημόσια υγεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τα προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα, αλλά και για τα πάρκα τσέπης και την αντι-γκράφιτι προσπάθεια που γίνεται μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη σημείωσε ότι η Αθήνα είναι ένα καζάνι που βράζει αναφορικά με την πανδημία, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή είναι εξαιρετικά ανήσυχη, αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις της για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, τόνισε ότι μπορούν οι πολίτες να κάνουν rapid test σε οκτώ λέσχες φιλίας και στο Πολυδύναμο Κέντρο του 5ου διαμερίσματος, όπου έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.  «Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση, αλλά και να καταλάβουμε τι γίνεται πραγματικά στην πόλη» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς έχουμε ενεργοποιήσει όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τους πρόσφυγες και μετανάστες, συνολικά τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει και τι πρέπει να προσέχουν» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. Επίσης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου που δίνουν τη μάχη με την πανδημία από την πρώτη γραμμή και τόνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν με κάποια προτεραιότητα.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για τη δημιουργία pocket park στην πόλη, σημειώνοντας πως έχουν ολοκληρωθεί τρία έως τώρα, σε Κυψέλη, Κολωνό και Παγκράτι, ενώ ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 15 τον επόμενο 1,5 χρόνο. «Μπορεί να μην αλλάζει όλη η πόλη, αλλά αλλάζει μια γειτονιά. Κάτι είναι και αυτό».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αντι-γκράφιτι που συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, προκειμένου να γίνει πιο όμορφη η όψη και η καθαριότητα της πόλης. «Επόμενο βήμα είναι οι βυθιζόμενοι κάδοι» συμπλήρωσε.