Αρχική Δήμοι Κατερίνη: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη διαχείριση καταστροφών στο σχολικό περιβάλλον

Κατερίνη: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη διαχείριση καταστροφών στο σχολικό περιβάλλον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου Κατερίνης Κ. Κουκοδήμου, με τον δρ. Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών,  της Σχολής  Θετικών Επιστημών -Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός του προτεινόμενου καινοτόμου προγράμματος, που υλοποιεί η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, είναι η βελτίωση των γνώσεων των στελεχών της εκπαίδευσης, καθώς και στελεχών της διοίκησης, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων με την εφαρμογή πολλαπλών ειδικών δράσεων μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών τεχνικών, όπως βιωματικές δραστηριότητες, μελέτες περίπτωσης, ασκήσεις πεδίου κ.λ.π.

Στόχος του προγράμματος όπως εξήγησε στον δήμαρχο Κατερίνης ο Ευ. Λέκκας είναι να μειωθούν οι κάθε είδους επιπτώσεις από κινδύνους καταστροφών και κρίσεων, όχι μόνο στο ευαίσθητο σχολικό περιβάλλον αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, λόγω της μεγάλης αλληλεπίδρασης που υφίσταται.

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος είναι από έξι έως δώδεκα μήνες.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.