Αρχική Διεθνή Κάποιος να μαζέψει τον Ερντογάν: “Καμία διαφορά οι φρικαλεότητες των Ναζί με...

Κάποιος να μαζέψει τον Ερντογάν: “Καμία διαφορά οι φρικαλεότητες των Ναζί με αυτές των Ελλήνων στον Έβρο”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις θηριωδίες των Ναζί στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. “Δεν έχει καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Ναζί με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα” είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Επιπλέον προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις σχετικά με την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. “Θα απαντήσουμε και στην ελάχιστη επίθεση εναντίον των θέσεων παρατήρησής μας με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα”, τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι σημειώνονται μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 θέσεων παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ. “Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά περισταστικά εδώ κι εκεί, η εκεχειρία έχει αρχίσει να παραβιάζεται. Ενημερώνουμε για τα περιστατικά αυτά τη Ρωσία (…) και αναμένουμε να ληφθούν μέτρα”, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.