Αρχική Πολιτική Κ.Ζαχαριάδης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ισπανία, με εξώσεις χιλιάδων φτωχών ανθρώπων...

Κ.Ζαχαριάδης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ισπανία, με εξώσεις χιλιάδων φτωχών ανθρώπων από τα νοικοκυριά τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κ. Τσίπρας είχε δικαίωμα να γράψει για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως έκανε και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Βενιζέλος για τον Λεωνίδα Κύρκο. Δεν υπάρχει θέμα “ιδιοκτησίας”, μιλάμε για την πολιτική ιστορία του τόπου μας. Το άρθρο του πρωθυπουργού δεν εστιάζει στα πρόσωπα, αλλά στα ρεύματα και στις πολιτικές” σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου σημάδεψε ένα μεγάλο κόμμα και την πολιτική ζωή της χώρας, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι στα κόμματα δεν υπάρχει γραμμική συνέχεια, προκύπτουν αλλαγές: “το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, ούτε όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2010.”

Σημείωσε επίσης, ότι ευθύνες υπάρχουν διαχρονικά στις κυβερνήσεις για τη χρεοκοπία της χώρας: “Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από πρωθυπουργός το 1996. Μέχρι τη χρεοκοπία της χώρας μεσολάβησαν περίπου 16 χρόνια”.

Ερωτηθείς για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε: “Το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, ήταν ένα σύνθημα, που δεν αφορούσε όμως τις περιπτώσεις πλούσιων κακοπληρωτών. Η Αριστερά δεν είπε ποτέ ότι πρέπει να προστατευτούν οι “μπαταχτσήδες”.

Οι πιο φτωχοί πρέπει νομοθετικά να προστατευτούν, αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους “μπαταχτσήδες”, πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ισπανία, με εξώσεις χιλιάδων φτωχών ανθρώπων από τα νοικοκυριά τους”, διαβεβαίωσε ο κ. Ζαχαριάδης.