Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Αλλάζουν όλα στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία

Κ. Μητσοτάκης: Αλλάζουν όλα στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία

Για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία μίλησε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στις αρχές Νοεμβρίου, εξηγώντας αναλυτικά τις αλλαγές, όπως την καθιέρωση τεστ δεξιοτήτων, τα συμβόλαια απόδοσης, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη επανάσταση».

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός:

«Μας έχει ασκηθεί πολλή κριτική και πιστεύω σε ένα βαθμό δικαιολογημένη ότι συχνά τοποθετούμε στις διοικήσεις των νοσοκομείων κομματικά στελέχη, αποτυχημένους βουλευτές, ανθρώπους που εν πάση περιπτώσει δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το θέμα της υγείας.

Λοιπόν αυτό αλλάζει και αλλάζει οριστικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο θα ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου!

Τι κάνουμε με απλά λόγια;

Βάζουμε συγκεκριμένα φίλτρα, τα λεγόμενα κριτήρια on/off: για να υποβάλει κάποιος αίτηση, για να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο ή να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια ιδιαίτερη διοικητική εμπειρία η οποία να πιστοποιείται. Για αυτούς λοιπόν που περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά Τεστ Δεξιοτήτων.

Ναι, καλά ακούσατε!

Τεστ δεξιοτήτων τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα. Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και για αξιολόγηση στελεχών τα οποία θα υπηρετήσουν το ευρύτερο Δημόσιο. Κι από κει και πέρα θα ακολουθεί συνέντευξη και η τελική επιλογή θα γίνεται από τον υπουργό γιατί αυτό έχει σημασία.

Γιατί αυτή η διαδικασία; Για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρία σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι παλιότερα μπορεί να αισθάνονταν πως δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια και να έχουν μια ευκαιρία να υπηρετήσουν ένα αντικείμενο το οποίο είτε έχουν σπουδάσει, είτε το γνωρίζουν καλά και βέβαια κάτι ακόμα.

Οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα γνωρίζουν δηλαδή ότι αν τα πάνε καλά και ξεπεράσουν τους στόχους που έχουν θέσει θα μπορούν να πάρουν ένα bonus. Αν πάλι δεν τα πάνε καλά, ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να τους απομακρύνει από τη θέση τους.

Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή την οποία πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων όχι μόνο των νοσοκομείων αλλά και πάρα πολλών οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Αλλά ξεκινάμε με τα νοσοκομεία, μια προκήρυξη που θα βγει για όλα τα νοσοκομεία κι ελπίζω να βγει πολύ σύντομα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να το κερδίσουμε!»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες που σχολάνε οι μαθητές

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες που σχολάνε οι μαθητές, τι...

Η Γερμανία ετοιμάζει νοσοκομεία για στρατιωτική σύρραξη

Η Γερμανία ετοιμάζει νοσοκομεία για στρατιωτική σύρραξη, ο Γερμανός υπουργός...

Ενημερωτικό Δελτίο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η στήριξη των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, η υγεία και η εργασία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η στήριξη των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, η υγεία και η εργασία όπως διευκρίνισε με ανάρτησή...

Κατεβάζουν ρολά οι τράπεζες: Ανατροπή με την πληρωμή των μισθών – Μέχρι πότε δεν θα γίνονται συναλλαγές

Κατεβάζουν ρολά οι τράπεζες: Ανατροπή με την πληρωμή των μισθών – Μέχρι πότε δεν θα γίνονται συναλλαγές Ανησυχία προκαλεί η «παράλυση» του τραπεζικού συστήματος που...

Συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την ιστορική νίκη του Μίλτου Τεντόγλου

Συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την ιστορική νίκη του Μίλτου Τεντόγλου, Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία και...

Μειωμένες χρεώσεις ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ρεύματος για τα “πράσινα” τιμολόγια του Μαρτίου

Μειωμένες χρεώσεις ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ρεύματος για τα "πράσινα" τιμολόγια του Μαρτίου Σημαντικά μειωμένες χρεώσεις που ξεκινούν από τα 8,1 σεντς ανά κιλοβατώρα ανακοίνωσαν οι...