Αρχική Δήμοι Οικογιορτή στον Γαλλικό ποταμό την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Οικογιορτή στον Γαλλικό ποταμό την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο και άλλα υδρόβια πουλιά, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου η εξ αναβολής, λόγω κακοκαιρίας, Οικογιορτή του Γαλλικού ποταμού.

Η γιορτή που θα διαρκέσει από τις 10.00  το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά, από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και τον Δήμο Δέλτα, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου και της εθελοντικής οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή.

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί βιολογικών τροφίμων -όπως μελιού, ζυμαρικών, σάλτσας, βοτάνων, κηπευτικών εποχής  και χειροτέχνες με δημιουργίες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα, ο παραγωγός βιολογικών προϊόντων Γιώργος Καΐρης θα ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών και των εντόμων στα φυτά με φυσικά υλικά, ενώ η χειροτέχνης Κατερίνη Μιχαλάκη θα κάνει επίδειξη της τεχνικής που χρησιμοποιεί για να ανακυκλώσει δημιουργικά τις εφημερίδες, φτιάχνοντας πιάτα και άλλα χρήσιμα σκεύη.

Τα παιδιά θα παίξουν με το Χόκι, το Χαρούμενο Καλαμπόκι, θα ασχοληθούν με χειροτεχνίες με θέμα το περιβάλλον και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζωντανά έντομα και φωλιές μυρμηγκιών στο πλαίσιο του project «Μυρμηγκοφωλιά».

Τέλος, τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Θράκης.