Επιστήμονες στην Ιαπωνία δημιούργησαν ένα ρομποτικό πρόσωπο με δέρμα που αναπτύχθηκε σε εργαστήριο από ανθρώπινα κύτταρα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cell Reports Physical Science. Αυτή η τεχνολογία οδηγεί σε προηγμένα ρομπότ που μπορούν να προσομοιάσουν την ανθρώπινη εμφάνιση και να επιδεικνύουν αυτοθεραπευτικές ικανότητες, συμβάλλοντας στη βιοϋβριδική ρομποτική.

Η τεχνική αυτή στηρίζεται στην ανάπτυξη του δέρματος από ανθρώπινα κύτταρα, που συλλέγονται κυρίως από δείγματα δέρματος που περισσεύει από χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό το καλλιεργημένο δέρμα, ισοδύναμο με το ανθρώπινο σε σύνθεση, χρησιμοποιείται επίσης ως μοσχευτικό υλικό για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τραυματισμών.

Το εργαστήριο του καθηγητή Shoji Takeuchi έχει επίσης δημιουργήσει μίνι ρομπότ που χρησιμοποιούν βιολογικό μυϊκό ιστό και τρισδιάστατα εκτυπωμένο κρέας. Η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών στη ρομποτική ανοίγει το δρόμο για εξελιγμένα ρομπότ που μπορούν να προσομοιάσουν ανθρώπινες εκφράσεις και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους με πιο φυσικό τρόπο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις