Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Η Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε συνέχεια στους ιατροδικαστές για τον θάνατο της Μαλένας – Βρέθηκε φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Στην υπόθεση της Πάτρας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εικόνα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έθετε πιεστικά ερωτήματα στους ιατροδικαστές για τον θάνατο της Μαλένας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, από τα SMS του ζεύγους Δασκαλάκη, τα οποία έχουν βγει στη δημοσιότητα, είναι εμφανές ότι η 33χρονη τηλεφωνούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους ιατροδικαστές που ασχολούνταν με τον θάνατο της Μαλένας και τους ρωτούσε τι είχε συμβεί στην κόρη της.

Αν και ορισμένοι από τους ειδικούς διέψευσαν τέτοιες επικοινωνίες, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης.

 

Μάλιστα, ένας από τους ιατροδικαστές φαίνεται να της είπε: «μόνο ο Θεός ξέρει τι έχει συμβεί στην κόρη σου».

Τα τηλεφωνήματα σταμάτησαν όταν βγήκε η νεφρική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της μικρής.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και για τα τρία παιδιά που αναμένονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτά θα βγουν σε 15 – 20 ημέρες.

Στην περίπτωση που γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας και ληφθούν τρίχες, θα χρειαστούν επιπλέον 20 μέρες για τα αποτελέσματα.

Φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκε στο Καραμανδάνειο

Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, φιαλίδιο εντοπίστηκε εντός του νοσοκομείου, και αποτελεί πολύτιμο στοιχείο, που θα δώσει πληροφορίες για τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

«Είμαι σίγουρος ότι (το περιεχόμενο) θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. «Ανάλογα με τον λόγο για το οποίο ελήφθη το αίμα της Τζωρτζίνας, θα φανεί εάν είναι κατάλληλο ή όχι» για να λύσει το παζλ του θανάτου της, συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι είναι πολύ πιθανό το αίμα να έχει συντηρηθεί σωστά και έτσι οι τοξικολόγοι να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό της.

Το παράδοξο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι η ύπαρξη του φιαλιδίου έγινε γνωστή μόλις τώρα, μήνες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Η εξήγηση που δίνει σε αυτό το σημείο ο κ. Λέων είναι ότι «δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό γεγονός, καθώς στην αρχή της υπόθεσης ήταν λίγοι εκείνοι που επιθυμούσαν να μιλήσουν ανοιχτά». «Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, σημαίνει ότι το νοσοκομείο ερεύνησε τις αποθήκες του για να δει εάν υπάρχει βιολογικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, και έτσι εντόπισε το φιαλίδιο».

Ειδική επιχείρηση μεταφοράς του φιαλίδιου αίματος της Τζωρτζίνας

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά τις πληροφορίες για εύρεση νέου βιολογικού υλικού του κοριτσιού στα Εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», σήμερα στις 9 το πρωί αυτοκίνητο «βιοκούριερ» συνοδεία περιπολικού θα μεταφέρει αίμα της Τζωρτζίνας κι άλλο βιολογικό υλικό στη ΓΑΔΑ Αττικής και στο Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που βρήκε την κεταμίνη.

Η ανάλυση του βιολογικού υλικού αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί – πέραν των ιατρικών πράξεων – κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στο κορίτσι πριν το θάνατό της, τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 6 μηνών μικρής της αδερφής, Ιριδας, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο με τη μητέρα της να αναφέρει πως η 9χρονη είχε σπασμούς, οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις. Τρεις ημέρες μετά, οι γιατροί κλήθηκαν στο θάλαμο νοσηλείας και βρήκαν τη μικρή ασθενή ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας, η μητέρα της φέρεται να αναζήτησε «διαζεπάμη», που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των βενζινοδιαζεπινών, μέσω γνωστής ιστοσελίδας φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από την τοξικολογική εξέταση, στο αίμα που ελήφθη μετά την ανακοπή, διαπιστώθηκαν βενζινοδιαζεπίνες.

Ο διοικητής του Καραμανδανείου, Παύλος Αθανασόπουλος, δήλωσε πως προφανώς είχε υποψίες, ειδικά μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας: «Εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ’ τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι’ αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του», δήλωσε.

Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, ο διοικητής δήλωσε πως, «Όχι, δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τι αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες Αρχές; Τι να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις Αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια». Και συνέχισε: «Το παιδί έπαθε ανακοπή, και προσπάθησε πάρα πολύ ο αναισθησιολόγος και όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του να το επαναφέρουν. Το κατόρθωσαν μετά από 50 λεπτά και μετά μεταφέρθηκε στο Ρίο. Μας είχε κινηθεί η περιέργεια, γιατί ήταν το 3ο παιδί. Κάτι συνέβαινε, δεν ήταν τυχαίο».

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μαρούσι: Τραυματίστηκε καθηγήτρια από κροτίδες που πέταξαν μαθητές

Στην προσαγωγή έξι 14χρονων προχώρησαν αστυνομικοί μετά από τραυματισμό καθηγήτριας στο Μαρούσι από κροτίδες. Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε οι ανήλικοι, που δεν φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, πρωινές ώρες...

Ομιλία Μητσοτάκη στο Παλαιό Φάληρο : Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στο Παλαιό Φάληρο, όπου εκφώνησε ομιλία σε πολίτες. Αργότερα, θα επισκεφθεί το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας...

Τηλεφωνική απάτη: Νέο περιστατικό – Του απέσπασαν 45.000 ευρώ

Ένα ακόμη θύμα τηλεφωνικής απάτης προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των απατεώνων που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να ξεγελάσουν τους στόχους τους και να τους...

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα μέτρα ασφαλείας για την ημέρα του τελικού  του Conference League

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου....