Δίκη Πισπιρίγκου- Δασκαλάκης: Είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα και εκείνη πήγαινε σε χαρτορίχτρες

Την προστασία του δικαστηρίου ζήτησε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τον θάνατο των παιδιών της οικογένειας Μαλένας και Ίριδας δέχτηκε λεκτική επίθεση από την πρώην σύζυγό του και κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

της Άννας Κανδύλη

Το αίτημα κατατέθηκε μέσω της δικηγόρου του, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ».

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα ταυτιζόταν με τις αδελφές της

Ο Μάνος Δασκαλάκης, που καταθέτει ως μάρτυρας στη δίκη, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας επανέλαβε τα περί εμμονική ζήλιας της κατηγορούμενης.

  • Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής η πρώτη λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι της Ίριδας από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, το δίνατε για να παίζει ή το βάζατε δίπλα;
  • Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.
  • Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν στο δωμάτιο;
  • Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φως, αλλά ήταν σκοτεινά.
  • Εισαγγελέας: Το πανάκι εκεί που βρέθηκε μπορούσε να έχει μετακινηθεί από το παιδί; Κι αν όχι τι έγινε;
  • Μάρτυρας: Θα κάνω εικασία. Ήταν σκοτάδι κι όταν η Δήμητρα σήκωσε το παιδί από την κούνια τράβηξε τα παπλώματα για να το ξεσκεπάσει. Μπορεί να έπεσε εκεί το πανάκι και να μη το είδε κανείς.
  • Εισαγγελέας: Ποια ήταν η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης;
  • Μάρτυρας: Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο».
  • Εισαγγελέας: Είπατε ότι είχε εμμονική ζήλεια;
  • Μάρτυρας: Ναι, τι να σας πω! Έβγαινα με φίλους και μου κρατούσε μούτρα σε τέτοιο βαθμό που δεν ήθελα να ξαναβγώ. Είχε πεθάνει η Τζωρτιζίνα και εκείνη πήγαινε σε χαρτορίχτρες και ζητούσε να μάθει για εμένα!

Η Ρούλα Πισπιριπγκου με την έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσε το δικαστήριο πως θα είναι στη διπλανή αίθουσα, όπου αγορεύει ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας στη δίκη για το θάνατο της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας.

Μάνος Δασκαλάκης

real.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις