Αρχική Περιφέρειες Η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ συνεδριάζει την Τρίτη στη Γλυφάδα με...

Η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ συνεδριάζει την Τρίτη στη Γλυφάδα με θέμα τη θαλάσσια ρύπανση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη Γλυφάδα συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ με θέμα τη θαλάσσια ρύπανση, τις αρμοδιότητες των δήμων και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων διαχείρισης.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας.

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν, οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου που επλήγη από τη ρύπανση που προκάλεσε το πρόσφατο περιστατικό της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ,  ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων.

Ειδικότερα έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι των δήμων: Αίγινας, Αλίμου, Ασπροπύργου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας είναι αναγκαία καθώς «χρειάζεται μια υπεύθυνη πληροφόρηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πλευρά της Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι μαζί οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά, επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών με στόχο τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».