Αρχική Διεθνή Η απάντηση της Τουρκίας στις δηλώσεις του Μητσοτάκη στο CNN

Η απάντηση της Τουρκίας στις δηλώσεις του Μητσοτάκη στο CNN

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Παρασκευής στο CNN και στο δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.

Σχολιάζοντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επανέλαβε πως «η χώρα του φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη και πως υπήρξε ένα «ανάχωμα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την κακομεταχείριση και τη χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον προσφύγων από τους πράκτορες επιβολής του νόμου και ασφάλειας των συνόρων της χώρας αυτής», τόνισε ο Αλτούν και επανέλαβε ότι «η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί πως η Ευρώπη δεν τήρησε τις υποσχέσεις, που είχε δώσει στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας το 2016, να βοηθήσει τους μετανάστες και να ανακόψει περαιτέρω κύματα μεταναστών».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, που περιλάμβαναν οικονομική βοήθεια και εθελοντική ανθρωπιστική υποδοχή, βάσει της συμφωνίας του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αναγκάσθηκε να αποσύρει τους πόρους της από την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη και αντί γι’ αυτό να προετοιμαστεί για μια εν δυνάμει εισροή από την Ιντλίμπ. Αντί να παίζει το παιγνίδι των κατηγοριών, καλούμε την Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την αιτία της άτακτης μετανάστευσης, δηλαδή τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr