Η Ελλάδα, μια χώρα με 227 νησιά που κοσμούνται από ορισμένες από τις πιο αγνές ακτές και διαυγή νερά στη Μεσόγειο, επιφυλάσσει αυτό το καλοκαίρι μια αύξηση στη δημοτικότητά της. Με την προσθήκη περισσότερων πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η αιχμή του ενδιαφέροντος προβλέπεται να αυξηθεί.

Αν οι τιμές στα πιο πολυσύχναστα νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος σας φαίνονται υψηλές, μια νέα έρευνα του «Which?» αναδεικνύει μερικά από τα πιο οικονομικά νησιά στην Ελλάδα.

Λευκάδα

Στο Ιόνιο Πέλαγος, πολλοί επικεντρώνονται στα πανέμορφα νησιά-θέρετρα όπως η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος. Ωστόσο, αυτά μπορεί να αποδειχθούν ακριβά και υπερβολικά πολυσύχναστα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Ευτυχώς, υπάρχει μια πιο προσιτή επιλογή: η Λευκάδα.

Με υπέροχες παραλίες που φέρουν στο μυαλό τις Μαλδίβες, όπως το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, όπου η λευκή άμμος σμίγεται με τα γαλαζοπράσινα νερά, η Λευκάδα είναι μια κρυμμένη κόσμη. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε τη γαλήνη του τοπίου και τα γραφικά ψαροχώρια, παρόμοια με εκείνα της Κέρκυρας.

Ένα νησί με έκταση 117 τετραγωνικών μιλίων, κατοικημένο από λίγο πάνω από 21.000 άτομα και με ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο που επεκτείνεται προς όλες τις σημαντικές περιοχές και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, που φέρει το ίδιο όνομα με το νησί, αποτελεί το ιδανικό προορισμό για μια ηλιόλουστη απόδραση.

Είναι εξαιρετικά προσιτό, με το κόστος μιας εβδομάδας διαμονής να μην υπερβαίνει τα 1.100 ευρώ ανά άτομο.

Θάσος

Το βορειότερο από τα ελληνικά νησιά, κοντά στην ηπειρωτική Μακεδονία, φιλοξενεί μια κοινότητα 13.000 ντόπιων που υποδέχεται τους λίγους ξένους επισκέπτες (οι οποίοι ευτυχώς δεν έρχονται συνήθως μαζικά).

Η Θάσος είναι γνωστή για το κρασί της, το οποίο ξεχωρίζει για το άρωμα μήλου, το απέραντο μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ναών και μνημείων σε όλη την Αρχαία Ελλάδα από τον 7ο αιώνα π.Χ., και τα αιωνόβια χωριά που ηρεμούν ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους.

Οι παραλίες της είναι εξίσου εντυπωσιακές, με λευκή άμμο που εκτείνεται κατά μήκος του ζεστού, γαλαζοπράσινου χρώματος της θάλασσας και λίγα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία και οικογενειακά ξενώνες που φιλοξενούν τους επισκέπτες, προσφέροντας τους μια αίσθηση αποκλειστικότητας.

Ίσως βοηθάει το γεγονός ότι ο μοναδικός τρόπος για να φτάσετε στη Θάσο είναι με πλοίο από το λιμάνι της Καβάλας, με το πλησιέστερο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο να βρίσκεται 95 μίλια μακριά, στη Θεσσαλονίκη – αλλά είναι αυτή η απομόνωση που την καθιστά τόσο γοητευτική, και τα περίπου 1.000 ευρώ για μια ολόκληρη εβδομάδα αποτελούν μια πολύ ελκυστική προσφορά για να την αγνοήσετε.

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος είναι επισήμως το πιο οικονομικό νησί στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Αν και αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους προορισμούς στη χώρα, με μία αναπτυγμένη βιομηχανία παραγωγής σφουγγαριών και υψηλό ΑΕΠ ανά κάτοικο, η προσιτότητά της μπορεί να είναι λόγω της λιγότερο πυκνής τουριστικής προσέλευσης.

Στην Κάλυμνο θα βρείτε παραλίες με άμμο και βότσαλα χωρίς τον πλήθος των τουριστών, περιορισμένο αριθμό ξενοδοχείων και μια μικρή πρωτεύουσα, την Πόθια, που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί μόνο με πλοίο από τη γειτονική Κω. Η διαμονή στην Κάλυμνο για μία εβδομάδα θα κοστίσει λιγότερο από 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για γεύσεις με θαλασσινά, ακτοπλοϊκά και διαμονή.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις