Η περιοχή της Θάσου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας τις τελευταίες ημέρες. Πριν από λίγες ημέρες, στο χωριό Κοίνυρα διακόπηκε ξαφνικά η παροχή νερού, με συνέπεια τα ξενοδοχεία όπως αυτό της Κορίνας Τούλατζη να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. “Όλα τα δωμάτιά μας ήταν κατειλημμένα, αλλά οι τουρίστες δεν μπορούσαν ούτε να κάνουν ένα μπάνιο”, εξήγησε η κ. Τούλατζη.

Μετά από τρεις ημέρες προσπαθειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κατάφεραν επιτέλους να επαναφέρουν την ύδρευση, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Θάσου, αναφερόμενη σε προβλήματα σε γεωτρήσεις και στα συστήματα κατανομής.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την αποκατάσταση της κατάστασης, με την ελπίδα ότι νέες γεωτρήσεις θα προσφέρουν μια βελτίωση στον υδρολογικό εφοδιασμό στις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, πολλές περιοχές της νότιας Θάσου, όπως Κοίνυρα, Αλυκή, Καλλιράχη, Σωτήρα και Ραχώνι, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια, εν μέρει λόγω της αυξημένης τουριστικής ανάπτυξης και των προκλήσεων στη διαχείριση των πόρων νερού.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις