Ένας Πολωνός στρατιώτης πέθανε σήμερα, λίγες ημέρες αφού τον μαχαίρωσαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο στρατός. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας, ο στρατιώτης μαχαιρώθηκε στο στήθος από έναν μετανάστη που έφτασε μέσα από τα κάγκελα του συνοριακού φράγματος.

Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης αφού άρχισαν να συγκεντρώνονται εκεί μετανάστες, το 2021, καθώς τότε η Λευκορωσία, στενή σύμμαχος της Ρωσίας, άνοιξε ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή προσφέροντας μια νέα, ανεπίσημη διαδρομή για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι στόχος της ήταν να δημιουργήσει κρίση.

Ένας νεαρός στρατιώτης, ο Mateusz, έδωσε τη ζωή του για την υπεράσπιση των συνόρων της Πολωνίας», έγραψε ο πρωθυπουργός Donald Tusk στην κοινωνική πλατφόρμα X. «Η πατρίδα και οι συμπατριώτες του δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή τη θυσία. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο Τουσκ.

«Παρά τη βοήθεια που του παρασχέθηκε στο σημείο της εγκληματικής επίθεσης στα σύνορα με τη Λευκορωσία και τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί η ζωή του», ανέφερε ο στρατός.

Τα τελευταία στοιχεία από την πολωνική συνοριακή φρουρά αναφέρουν ότι υπήρξαν περίπου 17.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων φέτος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις