Περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών, γύρω στις 21:00, αναμένεται να έχουμε μια πρώτη αξιόπιστη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Αυτή η εκτίμηση θα μας δώσει μια ιδέα σχετικά με το ποια κόμματα είναι πιθανό να έχουν ξεπεράσει το όριο του 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Το μεγάλο exit poll αναμένεται να δημοσιευθεί στις 19:00 από την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis.

Περίπου στις 23:00 θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ψήφο των υποψηφίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι εκπροσωπούν 31 κόμματα και ανταγωνίζονται για τις 21 έδρες που ανήκουν στη χώρα μας.

Η ταχύτητα που θα δούμε τα αποτελέσματα οφείλεται στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης SRT. Οι 18.617 δικαστικοί αντιπρόσωποι των εκλογικών τμημάτων θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα άμεσα μέσω tablet που θα έχουν λάβει το Σάββατο. Επίσης, θα αποστείλουν τα αποτελέσματα μέσω ειδικού εντύπου, όπως συμβαίνει ανελλιπώς από τις εκλογές του 1981.

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχεδιάζουν να ανακοινώσουν τις πρώτες προσωρινές εκτιμήσεις τους για τις εκλογές σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 18:15 το απόγευμα της Κυριακής. Στις 20:15 αναμένεται να δημοσιευτεί η πρώτη πλήρης σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου. Αυτές οι αναφορές θα συνδυάζουν τις εκτιμώμενες ψήφους με τα αποτελέσματα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων.

Μέχρι τις 23:00 το βράδυ, κατά το κλείσιμο των κλαπών σε όλα τα κράτη μέλη, αναμένεται να έχουμε μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη εικόνα της σύνθεσης του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις