Για να προωθήσει την ευρυζωνικότητα σε όλη τη χώρα, η Ελλάδα εισάγει το Gigabit Voucher, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης για την αναβάθμιση συνδέσεων οπτικής ίνας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το voucher θα χορηγείται σε περιοχές όπου η ιδιωτική επένδυση έχει δημιουργήσει υποδομές ικανές για τέτοιες υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική σε επίπεδο ευρυζωνικότητας σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και υπολογίζεται ότι το voucher θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Μέσω του Gigabit Voucher, θα χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση των καθημερινών συνδέσεων σε ευρυζωνικές με ταχύτητες άνω των 250 Mbps, επηρεάζοντας περίπου 400.000 δικαιούχους.
Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, με 27 εκατομμύρια ευρώ να προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η πρωτοβουλία «Superfast Broadband» αποσκοπεί στην προσφορά υπεργρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε πολίτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχουν υποδομές έτοιμες να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες με την ιδιωτική χρηματοδότηση.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας του κουπονιού (voucher), όπου ο δικαιούχος έχει την ελευθερία να επιλέξει τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στις ανάγκες του και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που θα τις παρέχει.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις