Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Gigabit Voucher : Φτηνό και γρήγορο ίντερνετ – Ποιους αφορά

Για να προωθήσει την ευρυζωνικότητα σε όλη τη χώρα, η Ελλάδα εισάγει το Gigabit Voucher, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης για την αναβάθμιση συνδέσεων οπτικής ίνας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το voucher θα χορηγείται σε περιοχές όπου η ιδιωτική επένδυση έχει δημιουργήσει υποδομές ικανές για τέτοιες υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική σε επίπεδο ευρυζωνικότητας σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και υπολογίζεται ότι το voucher θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μέσω του Gigabit Voucher, θα χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση των καθημερινών συνδέσεων σε ευρυζωνικές με ταχύτητες άνω των 250 Mbps, επηρεάζοντας περίπου 400.000 δικαιούχους.

Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, με 27 εκατομμύρια ευρώ να προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρωτοβουλία «Superfast Broadband» αποσκοπεί στην προσφορά υπεργρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε πολίτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχουν υποδομές έτοιμες να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες με την ιδιωτική χρηματοδότηση.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας του κουπονιού (voucher), όπου ο δικαιούχος έχει την ελευθερία να επιλέξει τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στις ανάγκες του και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που θα τις παρέχει.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενέργεια: Φλέγονται οι τιμές στο ρεύμα σε ανοδική τροχιά η χονδρική τιμή 

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δείχνει σταθερή ανοδική πορεία, με τις τιμές να φτάνουν σε νέα υψηλά επίπεδα. Η τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έφτασε...

Δευτέρα 8 Ιουλίου η «πρεμιέρα» των θερινών εκπτώσεων

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Ιουλίου και διαρκούν έως τις 31 Αυγούστου. Κατά την διάρκειά τους, τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά και τη...

Νέα στρατηγική του Netflix: Προσφέρει δωρεάν πακέτο για αύξηση χρηστών

Οι συνδρομητές του Netflix στη Γερμανία και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης μπορούν να διαθέτουν προσφορά για ένα δωρεάν πακέτο, σύμφωνα με αναφορές του...

Η νέα Σταδίου: Τα projects που αλλάζουν όψη στην Αττική

Η Σταδίου στην Αθήνα, ένας ιστορικός δρόμος που κατάφερε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης, τώρα βρίσκεται σε φάση έντονης ανάπτυξης και ανακαίνισης....