Αρχική Υγεία Γώγος: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού – Πώς θα...

Γώγος: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού – Πώς θα το αποφύγουμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο άφησε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ζητώντας να υπάρχει προετοιμασία «και ποτέ να μην έρθει».

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να το έχουμε ως ενδεχόμενο στο μυαλό μας» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό κινδύνου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο «έχει να κάνει με το πόσο θα έχουμε αυτή την περίοδο τον αριθμό που θα χρειαστεί όσον αφορά το τείχος της ανοσίας, ένα ποσοστό δηλαδή 60-70% και ένα σοβαρό κομμάτι να είναι άνθρωποι που είναι εκτεθειμένοι σε υποκείμενα νοσήματα».

«Αν αυτό είναι σε σημείο που να αποτρέπει τη διασπορά νομίζω ότι θα βοηθήσει να αποφύγουμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Μαζί με την επιτήρηση και τα εργαλεία των self test μπορούμε να περιορίσουμε τις περιοχές που θα υπάρχει έξαρση» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους είπε ότι «και να μην θεσμοθετηθούν τα προνόμια θα τα βάλει η ίδια η πραγματικότητα».

Ο ίδιος τάχθηκε, τέλος, υπέρ της επιστροφής της μουσικής στην εστίαση εξηγώντας ότι «πολλά μπορούν να επιστρέψουν αρκεί να μην επιτρέπουν τη διασπορά του κορονοϊού».