Αρχική Διεθνή Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: Προτρέπω κάθε κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της αμέσως

Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: Προτρέπω κάθε κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της αμέσως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε χθες Τετάρτη όλες τις χώρες του κόσμου να «εντείνουν τις προσπάθειές τους αμέσως» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Προτρέπω κάθε κυβέρνηση (…) να εντείνει τις προσπάθειές της — αμέσως», τόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ σε δελτίο Τύπου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του. «Καθώς αυτή η κρίση πλήττει τους πάντες, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε αυτό που μας αναλογεί», πρόσθεσε ο Πορτογάλος, καλώντας τις αρχές όλων των κρατών να δείξουν «αποφασιστικότητα».

Για πρώτη φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε χθες Τετάρτη την επιδημία του SARS-CoV-2, που έχει προσβάλλει πάνω από 125.000 ανθρώπους στον πλανήτη από τα τέλη του Δεκεμβρίου, «πανδημία».

Ο Γκουτέρες είδε σε αυτή την διακήρυξη του ΠΟΥ το «κάλεσμα να περάσουμε στη δράση — όλοι, παντού».

«Είναι επίσης κάλεσμα σε όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο ΓΓ του ΟΗΕ. «Δεν μπορούμε, καθώς δίνουμε τη μάχη εναντίον του ιού, να αφήσουμε τον φόβο να εξαπλωθεί», συνέχισε.

«Μαζί, μπορούμε ακόμη να αλλάξουμε την πορεία αυτής της πανδημίας», επέμεινε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες… Ιταλίες.

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους ακόμη 196 άτομα στην Ιταλία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 827, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 που ήταν την Τρίτη.

Μόνο στη Λομβαρδία ανακοινώθηκαν τηνΤετάρτη, 1.500 κρούσματα, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 617, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα (468,Τρίτη).