Αρχική Υγεία Γ. Παυλάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι

Γ. Παυλάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, χωρίς να αποκλείει τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τους συνωστισμούς.

«Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό lockdown αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφού πρώτα κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» σημείωσε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους δύο μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πλέον κρούσματα. Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές».

Επίσης ο γιατρός δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι «αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να πέσουν τα κρούσματα χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα για όσους είναι ύποπτοι για κρούσματα, αλλά η χώρα δεν έχει ετοιμάσει τέτοιες μονάδες. «Δεν μπορεί να βασίζεται η χώρα μας μόνο στα γρήγορα τεστ χρειάζεται τεραστία ποσότητα μοριακών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχει τέτοια υποδομή;» διερωτήθηκε.