Αρχική Δήμοι Γ. Πατούλης: «Η Αθήνα πρέπει να έχει 12 μήνες τουρισμό, 12 μήνες...

Γ. Πατούλης: «Η Αθήνα πρέπει να έχει 12 μήνες τουρισμό, 12 μήνες ανάπτυξη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το έλλειμμα  αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την απουσία του επιχειρείν από τη χώρα, προσδιόρισε ως βασικές αιτίες για την παρατεταμένη κρίση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σε συνέντευξη εφ ’όλης της ύλης που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη η κεντρική διοίκηση να δώσει μεγαλύτερο ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κληθείς να σχολιάσει τα κρούσματα διαφθοράς στους δήμους σημείωσε πως «η μεγάλη τέχνη των κεντρικών κυβερνήσεων είναι να δημιουργούν την εντύπωση ότι οι ηθικοί πολιτικοί βρίσκονται μόνο εκεί» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν είδα το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να βάλλει κατά των υπουργών. Γιατί; Ποιος ελέγχει τις πράξεις τους;».

«Η Αθήνα πρέπει να έχει 12 μήνες τουρισμό, 12 μήνες ανάπτυξη»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία που ξεκίνησε με τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», εστίασε στην ανάγκη να γίνει η Αθήνα τουριστικός πόλος έλξης όλο το χρόνο και προσδιόρισε το όραμα του για την πρωτεύουσα της χώρας.

«Την εμπειρία που έχω στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια θέλω να την αξιοποιήσω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα», ανέφερε και πρόσθεσε πως σε αυτή την προσπάθεια επιθυμεί τη στήριξη των πολιτών.

Στη συνέχεια της συνέντευξη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή και υποστήριξε ότι τον εμπνέουν οι πολιτικοί που παράγουν ουσιαστικό έργο.