Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στα τιμολόγια ρεύματος- Ποια είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στα τιμολόγια ρεύματος, ποια είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς αυτή τη στιγμή

Νέα προϊόντα με χαμηλότερες τιμές συνθέτουν το τοπίο στην αγορά προμήθειας ρεύματος κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής των νέων τιμολογίων. Οι κινήσεις των εταιρειών συνεχίζονται στη σκακιέρα της αγοράς με στόχο να αποσπάσουν περισσότερους καταναλωτές και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Η τελευταία κίνηση έγινε από τη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας η οποία προσφέρει από την περασμένη Παρασκευή το προϊόν Ρεύμα Maxi Home Fixed με 12,3 λεπτά/KWh που είναι αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι σταθερό για διάστημα 8 μηνών όση είναι και η διάρκεια του συμβολαίου. Το Ρεύμα MAXI Home Fixed διαθέτει τη χαμηλότερη σταθερή τιμή της αγοράς ανεξαρτήτως χρώματος τιμολογίου και Παρόχου, έχει μηδενική εγγύηση για πληρωμή µε πάγια εντολή, είναι διαθέσιμο και για παροχές με νυχτερινό μετρητή με ενιαία τιμή όλο το 24ωρο και δεν υπόκειται σε καμία αναπροσαρμογή στις τιμές προμήθειας. Αν και σταθερό, το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να “χρωματιστεί” ως κίτρινο καθώς για τα μπλε τιμολόγια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν 12μηνη διάρκεια.

Το προϊόν της Φυσικό Αέριο είναι ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στο κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ My Home 4 All το οποίο έχει πάγιο 4,9 ευρώ και τελική τιμή προμήθειας 12,405 λεπτά/KWh για το μήνα Ιανουάριο. Επίσης κίτρινο τιμολόγιο στα 13,28 λεπτά/KWh διαθέτει για το μήνα Ιανουάριο και η Protergia.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται με ενδιαφέρον να ανακοινωθούν και από άλλες εταιρείες τα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια για το μήνα Ιανουάριο. Με βάση τη διακύμανση των τιμών χονδρικής οι τιμές που θα ανακοινωθούν αναμένεται να κινηθούν στην περιοχή των 12 – 13 λεπτών/KWh, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κιλοβατώρας που δίνουν οι πάροχοι που θέλουν να κερδίσουν τον τίτλο του φθηνότερου στην αγορά.

Εκτός από τα κίτρινα τιμολόγια, θυμίζουμε ότι στα πράσινα η χαμηλότερη χρέωση που ανακοινώθηκε προήλθε από τη ΔΕΗ με 13,635 λεπτά/KWh με πάγιο 5 ευρώ, με δεύτερη την ΕΛΙΝΟΙΛ με χρέωση 14,038 λεπτά/KWh και πάγιο 5 ευρώ και τρίτο τον Ήρωνα με χρέωση 14,052 λεπτά/KWh και πάγιο 5 ευρώ.

Στα σταθερά εκτός από το προϊόν της Φυσικό Αέριο, η φθηνότερη χρέωση για 12μηνη διάρκεια είναι από την ΕΛΙΝΟΙΛ με 14,9 λεπτά/KWh ενώ ακολουθεί η ΖΕΝΙΘ me 16 λεπτά/KWh (και τα δύο προϊόντα έχουν πάγιο 5 ευρώ).

Capital.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού: Έξαρση σε μπλε, μωβ μέδουσες και λαγοκέφαλα

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού δεν είναι άλλοι από τις μέδουσες όσο και από τους λαγοκέφαλους, δύο απειλές που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους λουόμενους.

Ο Καναράκης βάζει φιτιλιές: «Η Γερμανού έβριζε την Μενεγάκη πίσω από την πλάτη της!»

Ο Παντελής Καναράκης έκανε αιχμηρά σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok,  για την πισώπλατη μαχαιριά της Ναταλία Γερμανού με αφορμή την   αποχώρηση της  Ελένης Μενεγάκη, από τον σταθμό του Mega, βάζοντας φυτιλιές στις σχέσεις των δύο γυναικών, λέγοντας:

Χάρις Δούκας: Αν εκλεγώ θα είμαι και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε για την παραμονή του στην θέση του δημάρχου ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής: Η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Η ελληνική εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, που πρωτοπορεί στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (SNMMI 2024) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (8-11/6/2024) στο Τορόντο του Καναδά, για τις εμβληματικές στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Αναστολή λειτουργίας για μεγάλη στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία για την απόφαση των φορολογικών αρχών

Καιρός: Θερμική κάμερα καταγράφει θερμοκρασίες 270 βαθμών Κελσίου στην Αθήνα 

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Εκτόξευση πάλι στις τιμές ρεύματος – Παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτήν

Ο μέσος όρος των τιμών για τον Ιούλιο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο.

Προβλέψεις για την τιμή του ελαιόλαδου την επόμενη περίοδο

H πρόβλεψη για τη νέα ελαιοκομική περίοδο είναι αμφίρροπη.