Αρχική Υπουργεία Φλαμπουράρης: Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας

Φλαμπουράρης: Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Οι μεγάλες μάχες έπονται του μνημονίου και είναι μπροστά μας» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την τοποθέτησή του στις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «το λεγόμενο μείγμα πολιτικής που φέρεται να είναι πλέον στη δική μας ευχέρεια, είναι αυτό που θα χρωματίσει το στίγμα και τον προσανατολισμό μας». «Από αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και από αυτό θα κριθούμε από εμάς τους ίδιους» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για ουσιαστική «ιδεολογικοπολιτική συζήτηση» κατά τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απελευθέρωση «από τις φυλακές τύπου Γ των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι στα χρόνια της κυβερνητικής διαδρομής, «συναντηθήκαμε με όλα τα μεγάλα διλήμματα που μπορούν να τεθούν στην Αριστερά που κυβερνά».

«Ο καθένας από εμάς δοκιμάστηκε μπροστά στην ανάγκη να διαχειριστούμε τις υποθέσεις της κοινωνίας σε συνθήκες κρίσης, κόντρα στις απόψεις, τις επιθυμίες ακόμη και στις ρομαντικές μας… αυταπάτες» είπε, σημειώνοντας ότι η διαδρομή ήταν «ζόρικη, με συμπυκνωμένες εμπειρίες, που έπρεπε να αφομοιώνουμε και να επεξεργαζόμαστε ταχέως σε ένα δύσκολο περιβάλλον», ενώ δεν έφυγε από το μυαλό μας, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους βρισκόμαστε εδώ».

Τόνισε ότι η πορεία του κόμματος πρέπει να είναι τέτοια ώστε «να αποκρούσει τον συμβιβασμό με τα παραδοσιακά κοινοβουλευτικά ειωθότα και να διατηρήσει το ριζοσπαστισμό και την προοπτική της ανατροπής. Να παραμείνει το ελπιδοφόρο ρήγμα στο πολιτικό σύστημα, ο πρωτοπόρος εκπρόσωπος του κόσμου της εργασίας».

«Το κόμμα μας οφείλει να μεταβεί, σε μια ωριμότερη φάση και να λειτουργήσει δημιουργικά και πρωτοπόρα, ως ο στρατηγικός εγκέφαλος της μεταμνημονιακής πολιτικής, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή διάδραση θεωρίας και πράξης στη βάση των αξιών μας».

Ο Αλ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στην καταπόνηση όλων από τις συμπληγάδες του μνημονίου, και «εμείς οι “επιχειρησιακοί” της κυβέρνησης που έπρεπε να διασώσουμε ό,τι σωζόταν και οι υπόλοιποι, συχνά απολογούμενοι και κάποτε διαμαρτυρόμενοι, που, στο όνομα της παράδοσής μας, προσπάθησαν, με συχνά ατελέσφορη ρητορική, να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες της κομματικής συνείδησης».

Τέλος, τόνισε ότι οι ευθύνες έχουν πολλαπλασιαστεί και «απαιτούν φυγή μπροστά, με πίστη και ευρηματικότητα, χωρίς αμφιθυμίες και μεμψιμοιρίες για μια δημοκρατικότερη Ευρώπη, έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης και για το αύριο αυτής της χώρας».

«Κανείς δεν περισσεύει. Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι «σ’ αυτή τη μάχη πρέπει να τα δώσουμε όλα μαζί με την κοινωνία».