Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στόχοι για τη μείωση και την ανακύκλωση αποβλήτων

Τον Απρίλιο του 2024, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση συσκευασιών, ανταποκρινόμενο στην επιδεινούμενη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να επιτύχουν σημαντικές μειώσεις στις συσκευασίες: καταρχήν κατά 5% έως το 2030 σε σχέση με το 2018, κατά 10% έως το 2035 και κατά 15% έως το 2040.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2030, θα απαγορευθούν ορισμένοι τύποι πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται για φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή για τρόφιμα και ποτά σε καφέ και εστιατόρια.

Οι νέοι κανόνες απαιτούν σχεδόν όλες τις συσκευασίες να είναι ανακυκλώσιμες και να περιέχουν ελάχιστο ποσοστό ανακυκλωμένου περιεχομένου από πλαστικά αποβλήτα. Μέχρι το 2029, το 90% των πλαστικών και μεταλλικών δοχείων αναψυκτικών μίας χρήσης πρέπει να συλλέγονται ξεχωριστά για αποτελεσματική ανακύκλωση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός: Θερμική κάμερα καταγράφει θερμοκρασίες 270 βαθμών Κελσίου στην Αθήνα 

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Μετά την τραγωδία με το “Titan” ομάδα επιστημόνων ξανά κατεβαίνει στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού 

Mε τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, μια νέα αποστολή σχεδιάζεται για να παράγει την πιο λεπτομερή φωτογραφική απεικόνιση που έχει γίνει ποτέ για τον ναυάγιο.

Κατάκτηση Βολτσάνσκ: Οι Ρώσοι ελέγχουν την πόλη, οι ουκρανοί αποχωρούν

Η ρωσική Αεροπορία επιτέθηκε με βόμβες ολίσθησης FAB-3000 από Su-34.

20 νέες προσλήψεις στον Δήμο Γλυφάδας – Δείτε τις ειδικότητες

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Ενημερωτικό Δελτίο

Διεθνής ελληνική επιτυχία: Η Google  χρηματοδοτεί σύστημα Πολιτικής Προστασίας που ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα του ΕΚΠΑ

Για πρώτη φορά το επενδυτικό fund ICLEI Action Fund της Google χρηματοδοτεί επιστημονικές δράσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα στον τομέα της πολιτικής προστασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Το Hollywood παίρνει θέση για την κλιματική αλλαγή

H βιομηχανία του θεάματος μπορεί να διηγηθεί πιο αποτελεσματικές ιστορίες για το κλίμα, ενώ ταυτόχρονα να βρει τρόπους για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στις παραγωγές της

Πώς να προστατευτείς αν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητο σου

Ο καιρός αυτές τις μέρες έκανε τα τερτίπια του, με μεγαλύτερο αυτό των πολλών και σε μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με τραγικές συνέπειες το τελευταίο...

Διάστημα: Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα – Τι αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE 

Τον Ιούνιο του 2024, λιγότερο από ένα μήνα μετά την εκτόξευσή του, ο δορυφόρος EarthCARE του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) παρουσίασε τα πρώτα δεδομένα...