Αρχική Ελλάδα Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Αυτά είναι τα μέτρα σε λιμάνια και οδικό δίκτυο

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Αυτά είναι τα μέτρα σε λιμάνια και οδικό δίκτυο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, για την αναχώρηση ταξιδιωτών για τα νησιά. Αυστηροί οι έλεγχοι στην είσοδο των πλοίων για τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για τον Covid-19 προκειμένου να γίνει η επιβίβαση, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ξεκίνησε ήδη από σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου η τελευταία μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού ενόψει 15 Αυγούστου.

Η ΕΛ.ΑΣ με στόχο την ασφαλή μετακίνηση τους και την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας έχει αναπτύξει  ειδικό σχεδιασμό.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

  1. Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.
  2. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

Tι ισχύει στα λιμάνια

Η διαδικασία για να ταξιδέψουν παραμένει ή ίδια και χρειάζεται ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή ένα rapid τεστ ή ένα μοριακό για να επιβιβαστούν στο πλοίο με τη συμπλήρωση της φόρμας της ψηφιακής δήλωσης .

Επίσης, από τις 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

H πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.