Αρχική ΑΣΕΠ Εξώδικο νοσηλευτών στο ΑΣΕΠ για την ανεπάρκεια στο σύστημα προσλήψεων

Εξώδικο νοσηλευτών στο ΑΣΕΠ για την ανεπάρκεια στο σύστημα προσλήψεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αλλά και γκρίνια σε μεγάλη μερίδα υποψηφίων έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Αυτή τη φορά, χιλιάδες νοσηλευτές αδυνατούν να υποβάλουν την αίτηση τους για τις 1.666 θέσεις εργασίας σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 67 θέσεις νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 413 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης και 356 θέσεις βοηθών νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία απέστειλε εξώδικο το πρωί της Δευτέρας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ του ΑΣΕΠ (asep.gr) δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης», όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν στον ιστότοπο μέχρι και την περασμένη Παρασκευή.

Εδώ, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου, ενώ το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, ειδάλλως αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Παράταση της προθεσμίας ζητεί η ΕΝΕ

Την απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί χιλιάδες μέλη της ΕΝΕ στηλιτεύει το προεδρείο της Ένωσης και ζητεί την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στον ιστότοπο αλλά και την παράταση της προθεσμίας για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

«Είναι  υποχρέωσή μας ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο των Νοσηλευτών της χώρας να προασπίσουμε τα δικαιώματά τους. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων. Τέλος, είναι επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό»  επισημαίνεται στην εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΝΕ.

Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών ζητούν από τους αρμόδιους να προβούν άμεσα σε παράτασης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος και ομαδοποίησης των αιτήσεων ανά κατηγορία κλάδων (Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών κτλ), ώστε να έχει επί της ουσίας αντίκρισμα η προκήρυξη.