Αρχική Δήμοι Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς σε Νεάπολη-Συκεές

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς σε Νεάπολη-Συκεές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων ξεκινά σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η καθιερωμένη τρίτη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους», και ΜΟΝΟ με ραντεβού, από σήμερα Σάββατο 7 έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν για ακόμα μία φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη που όχι μόνο δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται σε περιόδους κρίσεων, προσφέροντας μια μεγάλη και πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα ή αιμοπετάλια, ενώ ταυτόχρονα, θα ενημερώνονται από ειδικά στελέχη για την προσφορά μυελού των οστών οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Το πρόγραμμα
Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού,  καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

► Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
► Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020
9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών,  το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.