Αρχική Δήμοι Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς

Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμαριάς (Δ.Α.Κ.), προγραμματίζεται αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου από τις 09.00 έως 13.00 (Τριπόλεως και Σουρμένων γωνία).

Την αιμοδοσία οργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμαριάς,  ο  Μ.Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου. Η αιμοδοσία,  πραγματοποιείται  σε συνεργασία  με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» στο πλαίσιο κάλυψης αναγκών για αίμα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τονίζεται δε, ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Οι οργανωτές καλούν τους «πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη σπουδαία αυτή εμπειρία προσφοράς και στήριξης,  να προσέρχονται  εκείνη την ημέρα για  να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό δώρο, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη τους για το συνάνθρωπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς και προτείνεται οι εθελοντές αιμοδότες να επιλέγουν ως λόγο «μετακίνησης», την επιλογή 1 (Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Επισημαίνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αποφυγή συνωστισμού, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να τηλεφωνούν στη γραμμή  2313 314 499 για τον ορισμό ραντεβού.

Η ανακοίνωση του δήμου υπενθυμίζει ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, αλλά και το Έντυπο Βεβαίωσης Μετακίνησης (Τύπου Β) που ορίζεται από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας ή να έχουν στείλει το αντίστοιχο sms στο 13033.