Αρχική Ασφάλιση Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε – Η απάντηση...

Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε – Η απάντηση στον υπ. Εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης να σταματήσει να εμπαίζει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και να αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ σαν πρόβατα στη σφαγή προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες και τις δικές του και της διοίκησης και της κυβέρνησης για το απίστευτο «μπάχαλο» που επικρατεί στον Φορέα».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΤΕΑΕΠ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ – ΤΑΥΤΕΚΩ).

Οι εργαζόμενοι απάντησαν στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας ως δελτίο τύπου στο Διοικητή του e-ΕΦΚΑ με την οποία ζητούσε να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς επικαλούμενος τις έκτακτες ανάγκες αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων για εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι

«Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνουμε τον κο Χατζηδάκη ότι αυτή η έκτακτη ανάγκη που επικαλείται με θράσος και υποκρισία , για τους εργαζόμενους στον Φορέα αποτελεί μόνιμη συνθήκη εργασίας. Εκτός αν θεωρεί τις 300 χιλιάδες εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ως έκτακτη ανάγκη που μπορεί να λυθεί με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό μέσα σε 10 ημέρες!

Είναι το λιγότερο υποκριτικό να προβάλει μέσω αυτής της δημόσιας ανακοίνωσης-παραγγελίας ότι τάχα «κόπτεται» για τις συντάξεις και την εξυπηρέτηση του πολίτη τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν τον φορέα με ελάχιστο προσωπικό που διαρκώς μειώνεται, ο τεχνολογικός και μηχανογραφικός εξοπλισμός είναι παμπάλαιος, διαλύουν τις υπηρεσίες την μία μετά την άλλη συγχωνεύοντας τμήματα, διευθύνσεις , μεταφέρουν το προσωπικό και τα απαραίτητα αρχεία μία από δω και μία από εκεί, ανοίγουμε και κλείνουμε κούτες αδιάκοπα κλπ.

Φαίνεται ότι οι προσχηματικές αποφάσεις για τον «υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό» του e-ΕΦΚΑ όπως η τοποθέτηση project manager, οι ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι για την έκδοση των συντάξεων, η ιδιωτικοποίηση της επικουρική ασφάλιση με την δημιουργία του ΤΕΚΑ, η εκχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου σε ιδιωτική εταιρεία πληρώνοντας 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, η τοποθέτηση σε επιτελικές θέσεις «στελεχών από την αγορά» το μόνο πραγματικό στόχο που έχουν είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλιση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο κ.Χατζηδάκης από την στιγμή που ανέλαβε Υπουργός «καθυβρίζει» τους υπαλλήλους προκειμένου να κρύψει την εσκεμμένη κατάντια του e-ΕΦΚΑ και προκειμένου να έχει την κοινή γνώμη με το μέρος του στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Χρησιμοποίει, για άλλη μία φορά, το «φτηνό τέχνασμα» του κοινωνικού αυτοματισμού φορτώνοντας τις ευθύνες σε εμάς τους υπαλλήλους , που ούτε διοικούμε, ούτε νομοθετούμε, ούτε διορίζουμε διοικητές υποδιοικητές και εκατοντάδες συμβούλους και παρασυμβούλους.

Να πάρει τώρα πίσω την καθυπόδειξη προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για ανάκληση των αδειών, διότι τον προειδοποιούμε ότι η αντίδραση θα είναι μαζική και γενικευμένη.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε. Ο αυταρχισμός και η υποκρισία δεν θα περάσουν!»