ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη η οποία πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού αλλά και με ελάχιστους παραβρισκόμενους.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που εξήγγειλε, ότι θα ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσωπικό. Όπως είπε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας «θα ενισχυθεί με 4000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών και πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία».

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση σχεδιάζει να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάσθηκε ως επικουρικό κατά της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με ειδική μοριοδότηση που θα δοθεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Έτσι θα διευκολυνθεί η πρόσληψη τους στο ΕΣΥ με μόνιμο χαρακτήρα.

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις γενικότερες αλλαγές που θα γίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ επιγραμματικά σημείωσε πως θα ανασυγκροτηθεί και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη στήριξη του συστήματος υγείας με Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας που θα διαθέτουν μικρά χειρουργεία ενώ θα γίνονται και οι απαραίτητες θεραπείες. Πρόκειται για Μονάδες στις οποίες θα γίνονται μικρές επεμβάσεις, όπως υπάρχουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα και οι ασθενείς δεν χρειάζεται να παραμένουν για πάνω από μία ημέρα νοσηλευόμενοι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Θα κάνουμε μία μεγάλη τομή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα με Μονάδες Χρόνιων Παθήσεων και Ημερήσιας Νοσηλείας για μικρά χειρουργεία και θεραπείες. Αλλά και σε προσωπικό με 4.000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, κυρίως, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία”.