Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Έρχεται κούρεμα 30% στα τεκμήρια διαβίωσης – Ποιοι θα ευνοηθούν

Έρχεται κούρεμα 30% στα τεκμήρια διαβίωσης – Ποιοι θα ευνοηθούν

Έως 30% αναμένεται να είναι η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους για 1,7 εκατ. φορολογούμενους.

Η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει οικογένειες και πρόσωπα που εμφανίζουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά καταβάλλουν επιπλέον φόρο λόγω ακινήτων, ΙΧ, ή άλλης αιτίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που σχεδιάζονται είναι:

-Αναδιάταξη των κλιμακίων των τεκμαρτών ποσών που αφορούν ακίνητα, ΙΧ και σκάφη αναψυχής.

-Αλλαγή επί τα βελτίω των ελάχιστων ποσών τεκμηρίων διαβίωσης (3.000 ευρώ σήμερα για τους άγαμους και 5.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Το ριζικό λίφτινγκ και κούρεμα 30% μεσοσταθμικά σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με τα τεκμήρια διαβίωσης.

Περίπου 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα πληρώνουν έξτρα φόρους επειδή είτε διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία κι έχουν ένα αυτοκίνητο.

Οι αλλαγές

Πληροφορίες του οικονομικού ένθετου των ΝΕΩΝ αναφέρουν πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού των τεκμηρίων διαβίωσης με αναμόρφωση των κλιμάκων των τεκμαρτών ποσών για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής. Παράλληλα, προβλέπει τροποποιήσεις σε διατάξεις για τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 5.000 ευρώ φια τους έγγαμους.

Στόχος των αλλαγών είναι η διόρθωση ή και η εξάλειψη των στρεβλέσεων και των αδικιών για χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι φορολογούνται όχι με βάσει το πραγματικό εισόδημά τους, αλλά με βάση το τεκμαρτό, δηλαδή αν έχουν ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο στην κατοχή τους.

Σε ποιες περιπτώσεις ισχύουν

Κατοικίες

Αυτοκίνητα

Σκάφη αναψυχής

Πισίνες

Δίδακτρα

Βοηθητικό προσωπικό

Κόστος διαβίωσης

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Περίπου μια διετία χρειαζόμαστε για την οριστική αποκατάσταση του...

Νέα τραγωδία στη Νίκαια – Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε

Νέα οικογενειακή τραγωδία στη χώρα μας αυτή τη φορά...

Αυτές είναι οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 1η Μαρτίου, η εφαρμογή των τεσσάρων...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα τραγωδία στη Νίκαια – Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε

Νέα οικογενειακή τραγωδία στη χώρα μας αυτή τη φορά στη Νίκαια, καθώς πεθερός πυροβόλησε τον γαμπρό με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας...

Αυτές είναι οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 1η Μαρτίου, η εφαρμογή των τεσσάρων νέων δραστικών κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού...

POS: Παράταση 1+1 μήνα της διασύνδεσης με τις ταμειακές μηχανές

POS: Παράταση 1+1 μήνα  της διασύνδεσης με τις ταμειακές μηχανές Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ,...

Πάνω από 50% αυξήθηκε σε ένα χρόνο το ελαιόλαδο στην ΕΕ

Πάνω από 50% αυξήθηκε σε ένα χρόνο το ελαιόλαδο στην ΕΕ, κρατάνε υψηλά τιμές Η τιμή του ελαιολάδου εκτοξεύτηκε στα ύψη το δεύτερο εξάμηνο του...