Αρχική Ελλάδα Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Ύποπτοι 15 φοιτητές και αντιεξουσιαστές – Επικήρυξη...

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Ύποπτοι 15 φοιτητές και αντιεξουσιαστές – Επικήρυξη δραστών με 100.000 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότεροι από δέκα αντιεξουσιαστές αποτέλεσαν την σοκαριστική επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε την επικήρυξη των δραστών με 100.000 ευρώ.

Οι διαχειριστές πέντε καταλήψεων που εκκενώθηκαν τον τελευταίο χρόνο, μια επίθεση πριν είκοσι ημέρες στην πανεπιστημιούπολη και περίπου πέντε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αποτελούν τα κομβικά σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ για να φθάσουν στα ίχνη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

Πρόκειται για την αντιεξουσιαστική ομάδα που κρύβεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη και έχει επικηρυχθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με 100.000 ευρώ.

Η ταυτοποίηση των 15 ατόμων που συμμετείχαν στη διαπόμπευση του πρύτανη, είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς σύμφωνα και με τις μαρτυρίες φορούσαν κουκούλες και γάντια στα χέρια, εκτός από έναν που μάλιστα ακούμπησε και το σακάκι του κ. Δημήτρη Μπουραντώνη. Για το λόγο αυτό, θα ζητήσουν από τον πρύτανη να τους δώσει το σακάκι έτσι ώστε να μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών και να εξεταστεί για ίχνη dna,ενώ έρευνές για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων γίνονται και στο χώρο όπου έγινε η εισβολή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.