ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκπνέει αύριο, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, η προθεσμία σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ που αφορά στις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σ’ επιχειρήσεις που έκλεισαν τον Νοέμβριο με κρατική εντολή.

Η πρώτη πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Από τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο θα αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα προς τους εργαζόμενους και τους υπάλληλους που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Νοέμβριο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Το ποσό του επιδόματος θα μπορεί να φτάσει έως και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους, θα γίνει σε δύο φάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις το επίδομα θα μπορεί να φτάνει τα 800 ευρώ.

Οι ημερομηνίες καταβολής θα γίνουν κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων όπως σημείωσαν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, με τις αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν ξεκινήσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.