Αρχική Δήμοι Μπαράζ ελέγχων και απολυμάνσεων σε όλη την Αθήνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαράζ ελέγχων και απολυμάνσεων σε όλη την Αθήνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπαράζ ελέγχων και επιχειρήσεων καθαριότητας σε ολόκληρη την  Αθήνα από τον Δήμο Αθηναίων, πάντοτε υπό το άγρυπνο βλέμμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του lockdown2 όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν χιλιάδες χρήστες στο twitter, η Αθήνα μοιάζει με “πόλη φάντασμᔨ. Μειωμένη κατά 90% η κυκλοφορία στους δρόμους,  λιγοστοί άνθρωποι στα πεζοδρόμια και φυσικά αλλαγή καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων δουλεύουν κυριολεκτικά με “πατημένο γκάζι” προκειμένου η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών της Αθήνας να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Για τρεις ώρες από τις 7:30 έως τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, συνεργεία καθαρισμού πραγματοποίησαν απολυμάνσεις στην Πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ αργότερα βρέθηκαν στην Πλατεία Αιόλου. Η απολύμανση συνεχίστηκε σε πλατείες και κομβικά σημεία της Αθήνας και σε σημεία έξω από νοσοκομεία.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή στις πλατείες Αγίου Παύλου, Βικτώρια και σε άλλα σημεία της πόλης.

Μιλώντας στο Dimosio.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Αβραμίδης τόνισε ότι: “O Δήμος Αθηναίων εντατικοποιεί τις προσπάθειες για απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, 80 μηχανήματα και 200 εργαζόμενοι της διεύθυνσης καθαρiότητας σε 2 βάρδιες πλένουν και απολυμαίνουν, πλατείες, πεζοδρόμους, εισόδους μετρό και σημεία ενδιαφέροντος κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία,σχoλεια, παιδικοί σταθμού και γενικά οπουδήποτε υπάρχει συνάθροιση”.

 

 

 

 

Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα βγήκαν από νωρίς το πρωί στην Πλατεία Μοναστηρακίου, έπλυναν και έριξαν απολυμαντικό σε κάθε σημείο της κεντρικής πλατείας, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Ο Δήμος πραγματοποιεί καθημερινές δράσεις καθαριότητας και απολύμανσης σε δρόμους, πεζοδρόμια, νοσοκομεία, πλατείες και άλλα σημεία στα οποία συγκεντρώνεται κόσμος όπως για παράδειγμα σούπερ μάρκετ κ.α.

Παράλληλα στους δρόμους βρίσκονται και αστυνομικοί προκειμένου με τους απαραίτητους ελέγχους να διασφαλίσουν την ομαλή εισαγωγή στη δεύτερη περίοδο καραντίνας για τη χώρα μας.

Να θυμίσουμε, ότι από σήμερα, ;όπως ανέφερε και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτές είναι οι βεβαιώσεις που θα έχουμε μαζί μας κάθε φορά που θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε εκτός της οικίας μας:

 1. Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
 2. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 3. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 4. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 5. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
 6. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 7. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Πώς εκδίδεται το έντυπο βεβαίωσης κίνησης

Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου

Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (PDF)

Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

1. Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 • Μετάβαση στην τράπεζα ή σε δημόσια υπηρεσία, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
 • Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή