Αρχική Περιφέρειες ΕΝΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις υγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειών

ΕΝΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις υγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την κάλυψη των κενών θέσεων στις υγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εποπτών δημόσιας υγείας με δίκαιες αμοιβές ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος τασσόμενη παράλληλα  κατά των  κινητοποιήσεων των Εποπτών Δημόσιας Υγείας εν μέσω Covid.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και το σχετικό αίτημα που διατυπώνεται  από την ΕΝΠΕ αφορά, εκτός από την κάλυψη κενών στις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, τις υπηρεσίες των τομέων Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας.

Ο εισηγητής του θέματος Γ. Πατούλης επισήμανε πως και οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειών διατυπώνουν αιτήματα που αφορούν στην έλλειψη προσωπικού, στην πρόβλεψη επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας  και στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για δίκαια αιτήματα τα οποία είναι ανάγκη να ικανοποιηθούν.

Επιπλέον, με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομη την εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίησή τους και την αποχή τους από την εκτέλεση κάθε εξωτερικής υπηρεσίας και εξωτερικών ελέγχων στην Αττική από τις 4 Οκτωβρίου και μετά σημείωσε: «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, κάθε πράξη ή αποχή από τα καθήκοντα μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας, δεν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση της υποστελέχωσης που παρατηρείται