Ενοίκια: Ποιοι θα έχουν τριετή φοροαπαλλαγή – Πώς θα πέσουν τα ενοίκια, πρόταση για μειώσεις των φορολογικών συντελεστών των ενοικίων.

Με στόχο τη διάθεση στην κτηματαγορά έως και 400.000 κλειστών διαμερισμάτων, η κυβέρνηση σχεδιάζει την τριετή φοροαπαλλαγή των εισοδημάτων από ενοίκια, υιοθετώντας την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ. Να πει το κράτος ότι αφού από τα ακίνητα που ήταν κλειστά όλο το 2023 δεν θα εισπράξω ούτε ένα ευρώ, όπως και τα επόμενα χρόνια που θα παραμείνουν κλειστά, αν δώσω κίνητρα σε όποιον ιδιοκτήτη νοικιάσει το κενό ακίνητό του για τρία χρόνια να απαλλαγεί από τον φόρο εισοδήματος, όλοι όσοι έχουν κλειστά σπίτια για οποιοδήποτε λόγο θα σπεύσουν με κάθε τρόπο να τα ρίξουν στην αγορά της κύριας κατοικίας για να επωφεληθούν, αναφέρει ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς στην Απογευματινή.

Μάλιστα, ο κ. Παραδιάς εκτίμησε πως με την αλλαγή αυτή θα πέσουν και οι τιμές των ενοικίων, υπό την έννοια ότι θα προστεθούν προς διάθεση περισσότερα ακίνητα που θα αυξήσει την προσφορά. Η μαζική προσφορά θα ρίξει άμεσα τα ενοίκια σε λογικά επίπεδα, πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως αν ισχύσει το μέτρο αυτό θα αλλάξει όλος ο χάρτης της αγοράς ακινήτων.

Σήμερα η φορολογήση εισοδήματος από ενοίκια είναι για τις πρώτες 12.000 ευρώ, συντελεστής 15%. Στα 12.001 έως 35.000 ευρώ συντελεστής 45%.

Με τις αλλαγές που ζητούν οι ιδιοκτήτες, θα επέλθει μείωση 50% για υφιστάμενες ρυθμίσειες. Δηλαδή, φορολογικός συντελεστής 7,5%, 17,5% και 22,5% αντίστοιχα, ενώ αφορολόγητες θα είναι οι νέες μισθώσεις κενών ακινήτων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις