Αρχική Επιχειρήσεις Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020: Ξεκινούν σήμερα – Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020: Ξεκινούν σήμερα – Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 14 Νοεμβρίου. Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Μία ημέρα πριν από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊου, το κλείσιμο της εστίασης, των χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης στη βόρεια Ελλάδα και την Αττική, ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Τα εμπορικά καταστήματα πάντως θα παραμείνουν ανοιχτά την περίοδο εφαρμογής των νέων μέτρων και έτσι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά έως τις 14 Νοεμβρίου.

Οι έμποροι απ’ την πλευρά τους εκφράζουν την αγωνία τους ότι οι καταναλωτές θα επηρεαστούν από το γενικότερο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί από την εξάπλωση του κορονοϊού και τα νέα μέτρα.

«Ήδη από το Σάββατο είδαμε τους καταναλωτές στην αγορά να είναι μουδιασμένοι και ανήσυχοι από τις εξαγγελίες των μέτρων και την εξέλιξη της πανδημίας. Θεωρούμε ότι με κλειστή την εστίαση και την ψυχαγωγία θα επηρεαστεί σαφώς και η κίνηση στα μαγαζιά» τονίζει, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Οι έμποροι ελπίζουν πάντως κατά τη διάρκεια αυτού του δεκαπενθημέρου να πάρουν μία «ανάσα» εν μέσω της πολύ δύσκολης κατάστασης που βιώνουν όλη την περίοδο της πανδημίας. Επαναλαμβάνουν ωστόσο το πάγιο αίτημά τους για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, κανοντας λόγο για έναν «παρωχημένο θεσμό».

Ο κ. Καφούνης τονίζει πάντως ότι οι καταναλωτές θα βρουν ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο, καλές προσφορές στα προϊόντα, καλώντας τους να επισκεφθούν τα καταστήματα.

Σημειώνει, τέλος ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή όπως τονίζει, οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των