Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Θερινές εκπτώσεις: Η Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Η Κυριακή του Ιουλίου πλησιάζει, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των θερινών εκπτώσεων για το 2024 και την ανοίγει την επόμενη Δευτέρα, 8 Ιουλίου. Αυτή η περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Για τα εμπορικά καταστήματα, το προτεινόμενο ωράριο είναι 11:00 με 18:00, ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα ανοίγουν στις 11:00 και κλείνουν στις 20:00.

Επιπλέον, στις 14 Ιουλίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την περίοδο αυτή, καθώς επιτρέπεται η προσφορά εκπτώσεων άνω του 60% στα προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, η ένδειξη του ποσοστού έκπτωσης είναι υποχρεωτική και πρέπει να είναι ορατή στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη διαφημιστική επικοινωνία.

Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης για διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος των προσφερόμενων εκπτώσεων (π.χ., “από … % έως … %”). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να δηλώνεται ότι οι εκπτώσεις ισχύουν για επιλεγμένα προϊόντα και να παρουσιάζεται η μειωμένη τιμή με ακρίβεια και ακρίβεια.

Κατά την αγορά, οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν απόδειξη, η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο για φορολογικούς λόγους, αλλά και για την επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων.

Τέλος, οι εκπτώσεις συνήθως ισχύουν για προϊόντα της τρέχουσας σεζόν, ενώ οι προσφορές αναφέρονται συνήθως σε προϊόντα που δεν είναι εποχικά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Βραζιλία: Ξύλινος πάσσαλος «καρφώθηκε» στο κρανίο οικοδόμου

Οι εικόνες της αξονικής τομογραφίας δείχνουν το ξύλινο κομμάτι να έχει διαπεράσει 6 εκατοστά βάθος στο κρανίο.

Απαξιωτική στάση του ΥΠΕΣ έναντι των σχολικών τροχονόμων

Οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασφάλισή τους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ η μηνιαία αποζημίωσή τους είναι ανεπαρκής.

Τα κέρδη της Lamda Development από το Ελληνικό

Πολλά εργοτάξια θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη για την κατασκευή κατοικιών, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, καθώς και υποδομών για εκπαίδευση, υγεία και αθλητισμό.

Μιχάλης Κατρίνης αντιδρά για αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης, για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

Ενημερωτικό Δελτίο

Αναστολή λειτουργίας για μεγάλη στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία για την απόφαση των φορολογικών αρχών

Εκτόξευση πάλι στις τιμές ρεύματος – Παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτήν

Ο μέσος όρος των τιμών για τον Ιούλιο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο.

Προβλέψεις για την τιμή του ελαιόλαδου την επόμενη περίοδο

H πρόβλεψη για τη νέα ελαιοκομική περίοδο είναι αμφίρροπη.

Ενημέρωση για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι λαμβάνουν μαζικά email από την ΑΑΔΕ

Τουλάχιστον έξι στις δέκα προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις χρειάζονται τροποποίηση λόγω σοβαρών ελλείψεων και ανακρίβειας στα στοιχεία.