Αρχική Δήμοι Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμου Παπάγου – Χολαργού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον 4ο Ποδηλατικό Γύρο Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Παπάγου-Χολαργού. Στόχος η αλλαγή του τρόπου, που οι πολίτες κινούνται και δρουν στην πόλη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα και σε συνέχεια της «Πράσινης Εκστρατείας», εγκαινιάζει το θεσμό «Green Step», μια νέα εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η οποία έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, δεντροφυτεύσεις, επισκέψεις στα πάρκα της πόλης, επισκέψεις στον Υμηττό, κ.α.

Επίσης θα διανεμηθεί στους μαθητές έντυπο υλικό και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενημέρωσης, τα παιδιά θα παρουσιάσουν θέμα της επιλογής τους σχετικό με την εκστρατεία «Green Step», μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφιές, εκθέσεις, παρουσιάσεις, κατασκευές κ.α.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, όπου και θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών των παιδιών και θα τους απονεμηθούν έπαινοι και βραβεία.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής μέσα από την εκστρατεία «Green Step», είναι οι νέοι της πόλης μας να κατανοήσουν μέσα από τη γνώση και από εμπειρίες τα προβλήματα του περιβάλλοντος, την αλληλεπίδραση ανθρώπου – περιβάλλοντος και φυσικά να διαμορφώσουν αξίες και διάθεση για ενεργό συμμετοχή στην προστασία του.