Εκπτώσεις  έως 50% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για φορολογουμένους που δεν αμφισβητούν το αποτέλεσμα των ελέγχων και αποδέχονται τον επιπλέον φόρο που τους έχει προσδιοριστεί, προβλέπει φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή

Σημαντική μείωση προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και, μάλιστα, με αναδρομική ισχύ, προβλέπουν οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή.

Φορολογούμενοι που δεν αμφισβητούν το αποτέλεσμα των ελέγχων και αποδέχονται τον επιπλέον φόρο που τους έχει προσδιοριστεί, θα έχουν εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η επανένταξη των οφειλών του Δημοσίου στη ρύθμιση των 120 δόσεων, συνιστά τακτοποίηση μιας εκκρεμότητας, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Απριλίου.

Μπλόκο στους φοροφυγάδες!

Όπως αναφέρει η «Απογευματινή», αν ο φορολογούμενος είναι ειλικρινής και αποδεχθεί ότι έκανε φοροδιαφυγή μη προσφεύγοντας κατά των διοικητικών πράξεων, θα λαμβάνει μείωση προσαυξήσεων και προστίμων κατά 50% ως «αποδοχή ειλικρίνειας». Όσο καθυστερεί, τόσο θα περιορίζεται η έκπτωση του προστίμου, ενώ εάν δεν το αποδεχθεί, τότε θα αποφασίζει το δικαστήριο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις