Αρχική Οικονομία Εικοσαήμερο πληρωμών για μισθωτούς και συνταξιούχους- Όλες οι προθεσμίες

Εικοσαήμερο πληρωμών για μισθωτούς και συνταξιούχους- Όλες οι προθεσμίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα ένας νέος κύκλος πληρωμών για μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους. Μεταξύ άλλων προβλέπονται πληρωμές στις περιπτώσεις αναστολών συμβάσεων, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη σε ένα ακόμα επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, καταβολή συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

  • 1.Σήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 593.691 εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή  τον Μάρτιο. Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 249,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • 2.Μέσα στην ημέρα θα καταβληθεί ποσό 857.217 ευρώ για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 2.175 δικαιούχους. Αφορά στις αναστολές συμβάσεων, που έγιναν το χειμώνα
  • 3.Μέχρι και την Δευτέρα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας  στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Απρίλιο. Από τις 13 του μήνα οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1 έως 12του μήνα.
  • 4.Από τις 20 του μήνα θα ανασταλεί η υποβολή νέων αιτήσεων στο πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών. Αυτό αποφασίστηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 5.800 αιτήσεις για τις 3.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

  • 5.Από τις 23 έως τις 28 του μήνα θα καταβληθούν οι συντάξεις. Ειδικότερα στις 23 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις  26 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Στις 27 Απριλίου θα γίνει η καταβολή σε μη-μισθωτούς  (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) και  στις 28 Aπριλίου σε συνταξιούχους  του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • 6.Στις 29 Απριλίου θα καταβάλλει μια σειρά επιδομάτων ο ΟΠΕΚΑ . Μεταξύ αυτών είναι : το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Στέγασης, το Επίδομα Γέννησης, το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων κ.α.