Αρχική Ελλάδα Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Ντου» στα γραφεία της διοίκησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών πραγματοποίησαν ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια έλεγξαν ακόμη και προσωπικές τσάντες και χαρτοφύλακες τραπεζιτών, ενώ στην «αποστολή» συμμετείχαν δεκάδες υπάλληλοι.

Στο τέλος της έρευνας οι ελεγκτές πήρα μαζί τους σκληρούς δίσκους, καθώς επίσης έγγραφα και υπολογιστές. Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από 20 έως και περίπου 50 γραφεία της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των βοηθών τους.

Η έφοδος ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Τα κλιμάκια ήταν δεκαμελή και εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών. Ζήτησαν από τα στελέχη να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτα. Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνόντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν αρκετές ώρες.

Οι λόγοι της εφόδου εκτιμάται ότι συνδέονται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος προκύπτει έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί για ανάλογες πρακτικές.